A franchisingon találtam meg álmaim vállalkozását

Augusztus 25-én nyitotta meg kapuit az új Gofrim egység.
Péntek
2022.09.02.
Augusztus utolsó napjaiban Szigetszentmiklóson megnyitotta első franchise egységét a miskolci székhelyű Gofrim. A kategóriájában kiemelkedően alacsony befektetést igénylő koncepció vélhetően fel fogja magára hívni a figyelmet a vendéglátóipari üzletet és vállalkozást kereső és indítani szándékozó átvevőjelöltek között.
 

Interjú Eizrich-Kiss Anikó újdonsült franchise átvevővel, valamint Brünner Istvánnal a hálózat egyik tulajdonosával  a szigetszentmikósi Gofrim egység megnyitóján.

Sokan gondolkodnak saját vállalkozás indításán. Van akinek határozott elképzelése van és vannak akik először nem is tudják, igazán mibe szeretnének belevágni. Nálad ez hogy történt?

Anikó: Már hosszú ideje foglalkoztatott a saját vállalkozás indításának gondolata. Mindenképpen franchise-ban gondolkodtam, egy sikeres, máshol már bizonyított, kész koncepciót szerettem volna átvenni. Háttér nélkül, egyedül nem mertem volna belevágni egy üzletbe.

A Gofrim-mal úgy találkoztam először, hogy rákerestem Google-ben a franchise vállalkozások kulcsszóra, ami franchising.hu oldalra irányított át. A weboldalon számos koncepciót találtam, melyek közül a Gofrim fogott meg a legjobban. Rájöttem, hogy én is ezt szeretném csinálni!

A lakóhelyemen és környékén semmi hasonló tevékenységű üzlet sincs, pedig nagy igény lenne rá.
Ezért is vagyok meggyőződve arról, hogy hatalmas siker lesz Szigetszentmiklóson a gofrizóm.

Ezt követően találkoztál Istvánnal és elmentél Miskolcra?

István: Pontosan így történt. A legalapvetőbb információk átadása és egy személyes találkozóhoz szükséges legfőbb momentumok egyeztetését követően Anikó eljött a családjával Miskolcra, megismerkedtünk személyesen is, megtekintették a gofrizónkat.

De a legfontosabb, hogy nem csak a puding, de gofri próbája is az evés.  Megkóstolták a gofrikat, mellyel végérvényesen eldőlt, lesz Gofrim Szigetszentmiklóson.

Mennyi ideig tartott az egyeztetés folyamata?

Anikó: Május elején írtuk alá a szerződést. Előtte Istvánnal közösen bejártuk a környéket és kiválasztottuk az ideális lokációt. Volt néhány kiszemelt üzlethelyiség, melyet felkutattam és megmutattam neki, ezt követően választottuk ki az általunk legalkalmasabbnak vélt helyiséget, ahol most állunk.

Bent fogsz dolgozni te is az üzletben?

Anikó: Igen, egyedül kezdek, és remélem, hogy gyorsan kelleni fog majd segítség.

István: Elsősorban az Anikóhoz hasonló partnerekkel szeretnénk együtt dolgozni. Olyanokkal, akik legfőképp maguknak kívánnak munkahelyet és saját vállalkozást teremteni. Természetesen minden más megoldásra nyitottak vagyunk, de a fő átvevői profilunk az Anikó példája.

A Gofrim előtt mivel foglalkoztál?

Anikó: Kiskorom óta vonz a vendéglátás. Bárokban, kávézókban dolgoztam előszőr itthon, majd külföldön. 2012-ben mentem ki Angliába, ott pincérként dolgoztam. 4 éve jöttem haza, azóta próbálom megtalálni leendő vállalkozásom.

Mennyi idő volt a kivitelezés? 

István: Május elején írtuk alá a bérleti szerződést, majd pedig a franchise szerződést. Ezután kezdődött meg az gofrizó kialakítása. Bő három hónap alatt jutottunk el a nyitásig.

A tervezett költségvetésen belül sikerült maradni?

István: Igen. Megvolt a kész látványterv, mint rendszergazda mi segítettünk végig Anikónak. Az Arculati Kézikönyvből mindent át tudtak venni, emellett folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, bármilyen kérdés merült fel, azonnal megválaszoltam.

Rengeteg feladatot Anikóék maguk végeztek el, amivel komoly pénzt tudtak spórolni a jelenlegi építőipari árak mellett. De nyilván volt, amit szakemberrel kellett megcsináltatni, mi sem úsztuk meg a most jellemző építőipari anomáliákat, sírtunk is meg nevettünk is, de végülis célba jutottunk.

A bevezető marketing kampányt Facebookon indítottátok el?

Anikó: Igen. Miskolcon a betanítás során létrehoztuk a saját Facebook oldalunkat, ahogy pedig közeledett a nyitás napja, teljes gőzerővel elindult a kampányunk, melynek meg is lett a foganatja. Már az első napokban hatalmas forgalmat értünk el.

Hogy állt össze a betanítás folyamata?

István: Miskolcon a saját gofrizónkban 5 napig tartott képzés. A gofrisütéstől kezdve, az üzletvezetésen át a marketingig, a vállalkozás minden szegmensébe beavattuk Anikót, amit csak lehetett, mindent átbeszéltünk.

Meglepetésemre gyorsabban haladtunk, mint vártam. Anikó jó tanítványnak bizonyult. Egészen más tanítani, elmagyarázni és átadni a tudást másnak, mint számítottam rá, de mind a ketten könnyen vettük az akadályt. Az első két nap az alapokról szólt, harmadik nap már szervesen részt vett Anikó is a vendégek kiszolgálásában és a gofrik készítésében.

Személyesen is eljöttél a megnyitó napjára?

István: Természetesen! De nemcsak a mai napon, hanem az elkövetkező néhány napban is szervesen részt fogok venni a munkában és a vendégek kiszolgálásában. Ennek több oka is van. Egyrészt a nyitás izgalmát próbálom meg csökkenteni a jelenlétemmel, valamint, és ez a fontosabb, üzemelés közben gyakorlati tanácsokkal kívánom ellátni Anikót a hatékonyabb munkavégzés és vendégkiszolgálás érdekében.

Sok sikert és sok-sok vendéget kívánunk Nektek!
Köszönjük szépen!


Eizrich-Kiss Anikó, a Gofrim franchise partnere, dr. Mandel Katalin a Magyar Franchise Szövetség Főtitkára, valamint Brünner István a hálózat tulajdonosa.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.