A McDonald’s, ahol hajóból lehet rendelni

Float-thru
Float-thru / Egy különös megoldás a hajós kiszolgálásra
Szerda
2022.07.27.
Hamburgban a vendégek nem csak a drive-thru-ban tudnak rendelni, hanem a float-thru-ban is. De mit is értünk a float-thru alatt?
 

Az Elba folyó partján lévő McDonald’s már nem csak a gyalogosokat, hanem az arra járó hajókat is kiszolgálja. Az étteremhez tartozik egy kis stég ami mellett meg tudnak állni a csónakok és rendelni.

Sajnos megjelenésére nem hasonlít autós megfelelőjére, azaz nem állnak sorban kenuk egy kis ablak alatt, hogy átvegyék ebédjüket, sőt már a mikrofon, illetve a hangos beszélő sincs meg, ugyanis az arra evezők már az appon rendelek. 

Egyelőre ez az egy float-thru működik világszerte, és nem is tervez a hálózat, hasonlókat nyitni, valószínű, hogy a varázsa, illetve az ebből fakadó forgalom növekedés pont az egyediségének köszönhető.  

Németországban nem ez az első furcsa közlekedési eszköz, amin rendelhetnek az arra járók, bár kétségkívül a legsikeresebb. A 2000-es évek elején az amerikai lánc büfékocsikkal is kísérletezett, egy-egy nagyobb járat részeként, azaz a vonaton utazók átmehettek a McDonald’s vagonba, ahol volt reggeli és délutáni menü. 

Érdekesség, hogy a szerelvény más menüvel rendelkezett, például volt spagetti és bécsi virsli is az étlapon, illetve, ha valamelyik dolgozó késett a munkából és elment a vonat, akkor már nem volt lehetősége utolérni. A koncepció azonban nem hozta a várt sikert és néhány éven belül leszerelték az utolsó McTrain-t. 

 

Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.