Budapestet is meghódította a Waffini

Kocsis Paulina / A közös szelfik mellett egy gofrira is jutott ideje.
Péntek
2022.06.17.
A Haris közben nemrégiben megnyílt Waffini-ben jártunk. Az átadó ünnepségen a vendégek találkozhattak Kocsis Paulinál, mi pedig Ködmön József franchise partnerrel beszélgettünk.
 

Mielőtt franchise partner lettél mivel foglalkoztál?

Könyvelő és adótanácsadó vagyok 26 éve, ez a cégem fő profilja, a feleségemnek pedig a szépségiparban van vállalkozása, úgyhogy ez annyira nem idegen nekünk. De a pandémia rávilágított arra, hogy csak egy lábon állni kevés. Valami, pluszt kellett behozni vállalkozásba és a vendéglátás mellett döntöttünk. A Károlyékat (a koncepció rendszergazdája) már régóta ismerem innen jött az ötlet, hogy Waffini legyen.

Miért nem önállóan indultatok el?

A franchise az egyszerű. Egy kész dolgot kapsz, egy kész termék listát, egy kész know-how-t, egy bejáratott designt. Sokkal egyszerűbb az elindulás mintha nekem kéne egyedül mindent kitalálni.

Én pontosan ezért választottam ez a formát, hiszen készen kaptam mindent, nem kellet a nulláról felépíteni egy vállalkozást.

A központ mennyire vett részt a kialakításban? 

Teljesen. Többször leültünk átbeszéltünk minden lépést a lokáció választástól kezdve a tervezésen át a beruházás legapróbb lépéséig. A kezdetben több lehetséges helyet is vizsgálatunk Budán és Pesten is. Egy séta alkalmával találtunk rá erre az üzlethelyiségre, és akkor jött az ötlet, hogy a belvárosban legyen. 

Az első pillanattól fogva mellettünk álltak, segítettek a design kialakításban, a bútorok beszerzésében, a marketingben. Úgy érzem, hogy minden szükséges támogatást megkaptunk. 

Mi volt a legnagyobb kihívás a kialakítás során?

A munkaerő felvétellel szerencsénk volt, sokan jelentkeztek és sikerült egy 8-10 fős társaságot összeszervezni, akik nagyon jól dolgoznak. A rejtett hibák hozták a legnagyobb kihívásokat, az üzlethelyiség 1,5 évig zárva volt, nem foglalkoztak vele. Ezáltal nagyon sok probléma volt a víztől kezdve a gázig szinte mindennel kellett dolgoznunk. Amikor szétszedtük a helyet akkor derült ki, hogy ez se működik, az se működik….

Már három hete nyitva vagytok, mi eddigi a tapasztalat?

Változó, a hét eleje gyengébb, a vége erősebb… Még nem vagyunk annyira ismertek, de az szépen látszik, hogy folyamatosan növekszik a vendégszám.

Főleg külföldiek vannak?

90%-ban igen. Szeretnénk nyitni a magyar vendégek felé is, sokan érdeklődnek, szeretnek minket, de nem jönnek be miattunk a belvárosba.

Mit vársz a következő néhány hónaptól, illetve néhány évtől?

Azt várom, hogy az első fél évben elérjük a nulla pontot. Ahhoz, hogy az emberek megismerjek a gofrizót és jó híre menjen városszerte idő kell. Ha ezt az ismertséget elértük, onnantól lehet a nyereségességre fókuszálni.


A gofri / A már-már megszokott gofri, nem csak látványos, de finom is.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.