Franchise-ban terjeszkedik az Inteko / Az Inteko kül- és beltéri sportpályák, csarnokok építésére, rekonstrukciójára, átalakítására és karbantartására szakosodott
Hétfő
2022.06.13.
Rendkívül kevés cég specializálódott edzőpályák építésére és renovációjára, és még ennél is kevesebb kínál franchise lehetőséget. Az Inteko amellett, hogy az egyik legismertebb márka a szegmensben, most franchise hálózat építését is tervezi olyan partnerek bevonásával, akik válaszolni tudnak a sportpályák iránti növekvő piaci igényekre.
 

A macedón cég 1955 óta foglalkozik sportpályák konstrukciójával és felújításával. Megalapítását követően hamar a világszerte ismert olasz márka, a Casali exkluzív képviselőjévé vált mely a sportpályák jellegzetes anyagának egyik népszerű gyártója. Több tucat nagyobb projektmunka után az országban és külföldön, az Inteko megalapozta saját hírnevét is, amely ma a megbízható, tartós pályák szinonímájává vált és teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek: a tervezéstől kezdve, az építésen, mérnöki munkán és szakmai felügyeleten át egészen a kész pálya ellenőrzéséig. Hasonlóan "teljes körű" a hálózat ügyfélköre is melyben a közintézmények mellett különféle szervezetek vagy akár kis cégek, sőt magánszemélyek is megtalálhatók.

A pályaépítési szektor a logikus lépés volt a cég fejlődésében, hiszen fél lábbal már bent voltunk az építőipari és sport piacon. Az Inteko hosszú ideje már a globális népszerűségnek örvendő tenniszfelszeréleseket gyártó Babolat, nemrégiben az ERREA márkák képviselőjévé is vált a régió több országában. - mondta Dejan Cekić, a cég egyik alapítója.

Évente az Inteko több, mint 10.000 négyzetméternyi sportpályát épít. Portfoliójában elsősorban a tenisz- és multifunkciós (több sportág számára is alkalmas) pályák dominálnak, de Cekić hangsúlyozta, hogy minden más típusú kül- és beltéri sportpálya, padló vagy csarnok építésére, átalakítására és karbantartására rendelkeznek megfelelő szakértelemmel. Ebből a széles kínálatból kizárólag a golfpályák és a természetes füves futballpályák maradtak ki. - A legtöbb megbízásunk multifunkciós pályákra és labdajátékok kapcsán érkezik, de dolgoztunk már sportcsarnokokon is. Az utóbbi időben ezt a szegmenst is egyre inkább le tudtuk fedni egy partnercég technológiájának segítségével. - mondta Cekić.

Nyitott a pálya a partnereknek

A legtöbb projektet eddig Észak-Macedóniában végezték el, de dolgoztak már az Egyesült Államokban, Oroszországban és több európai országban is. Szerbiában például a Novak Tennis Center egyik első pályája az Inteko referencia munkája az országban. És ahogy Cekić fogalmazott, ez még csak a kezdet.

- Rájöttünk, hogy itt az ideje, hogy a felhalmozott szakértelmet és erőforrásainkat más országokban felajánljuk. Úgy látjuk, hogy egyre növekszik az igény a sportba fektetők között, amelyet jól tükröz a neves sportszergyártó partnereink megnövekedett forgalma is. - tette hozzá Cekić, megjegyezve, hogy a sportszektor, még az utóbbi bizonytalan időben sem állt meg a fejlődésben. Ezek a mutatók is hozzájárultak ahhoz, hogy a cég a franchise mellett döntött.

- Egy olyan hálózat építését tervezzük, melyben a helyi partnereink fő feladata a helyi piaci kereslet figyelése és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel lenne. Ezért is elsősorban olyan vállalkozó szellemű átvevőket keresünk, akik kommunikatívak, szorgalmasak és a sport szeretete mellett szívesen dolgoznának egy jól kereső munkában. - mondta Cekić.

- Ideális esetben - tette hozzá beszélgetőpartnerünk - olyan emberek jelentkezését várjuk, akik munkájukon keresztül jelenleg is a sportszektorban mozognak, tapasztalat mellett kapcsolataik is vannak a területen, mert a legnagyobb valószínűséggel ők fogják tudni, ha egy partnerüknek pályafelújításra vagy új pálya építésére van szüksége. Ugyanakkor ez nem elvárás. Elsősorban olyan átvevőket keresünk, akik rendelkeznek az eladói és menedzseri képességekkel, akik tudják hogyan találják meg leendő ügyfeleiket és hogyan prezentálják számukra szolgáltatásunkat. Minden más - az ajánlat létrehozásától, a pálya kivitelezéséig - az Inteko feladata lenne - mondta Cekić. - Habár előnyös lenne, ha leendő partnerünk maga is meg tudná szervezni a kivitelezési munkákat egy helyi építkező céggel, ez egyelőre nem elvárás, - tette hozzá.

A franchise hálózathoz való csatlakozás érdekében javasolt, hogy a jövőbeni partner rendelkezzen céggel vagy egyéni vállalkozóként dolgozzon. Habár természetes személyekkel is együtt tud működni az Inteko munkaszerződésen és rövid-távú projektek keretében.

Kölcsönösen kifizetődő partnerség

A franchise átvevő szinte minden eszközzel rendelkezni fog a zökkenőmentes munkavégzéshez: laptop, telefon és internet. - Másrészt ez egy "kényelmes" franchise abból a szempontból is, hogy minimális befektetést igényel. Habár a munka miatt a partner gyakran lesz terepen, a feladatok nagy részét otthonról is elvégezheti. Emiatt külön helyiséget sem kell bérelni, így pedig az ebből következő bérleti és közüzemi díjakat sem kell megfizetnie, ennek köszönhetően is ez egy kiemelkedően jövedelmező vállalkozás. - sorolta fel az előnyöket Cekić.

Mindemellett - tette hozzá - a belépő partnerek sales, marketing és tárgyalói képzésen is részt vesznek, így megtanulhatják hogyan tudják majd a legjobban értékesíteni a szolgáltatásokat a potenciális ügyfeleknek. Továbbá az ügyfélkör, a korábban leírtak alapján, szintén elég széles: a közintézmények, mint például önkormányzatok, iskolák, óvodák mellett sportközpontok, klubok, szállodák, üdülőhelyek, turisztikai komplexumok, gokart központok is megtalálhatóak a listában. - Továbbá a sport világában népszerű személyiségek saját sportakadémiájukkal és klubjaikkal, illetve azok a magánszemélyek sem hagyhatók ki az ügyfelekből, akik saját használatra tartanak fenn pályát és ezt meg is engedhetik maguknak. Érdemes külön figylemet szentelni a turizmus egyik ágazatára, mely az elmúlt években kiemelkedő fejlődésen ment át - ide tartoznak azon magánlakások, amelyeket kifejezetten rövid távú kiadásra szánnak.

A helyi piac méretétől függően több átvevő is sikeresen tud működni egy országon belül. Cekic ugyanakkor megjegyezte, hogy nem terveznek területi kizárólagossággal. - Aki először felveszi a kapcsolatot az ügyféllel, azé a munka. - mondta. A szerződés aláírása után az átvevő az Inteko-val közösen elkészíti és elküldi az ajánlatot. Ezt követően az átvevő az Inteko támogatására támaszkodhat a további munkában - a korábban leírtak szerint a cég felelős a munka megszervezéséért és a projekt kivitelezéséért.

Cekić egy további előnyét is kiemelte a munkának - az Inteko partnerei passzív jövedelemre tehetnek szert. Konkrétan arról van szó, hogy ha a helyi piacon egy cég felveszi a kapcsolatot az Inteko-val azt a hálózat a helyi partnerhez továbbítja. Ennek köszönhetően az átvevők állandó ügyfelekre tehetnek szert a központ munkájának köszönhetően - magyarázta Cekić.

Annak érdekében, hogy az együttműködés hosszú távon is sikeres legyen a partnernek elégedettnek kell lennie a bevétellel. - hangsúlyozta beszélgetőpartnerünk. Ezért is az átvevők minden megépített vagy felújított pálya négyzetmétere után 50% részesedést kapnak. Csarnokok építése esetén a részesedés helyszín függő, de a partner valószínűleg még elégedettebb lesz a profittal, tette hozzá.

Emiatt óvatosak is voltak a franchise díj meghatározásakor. Cekić úgy hiszi, hogy sikerült megtalálni a "megfelelő mércét" - a csatlakozáshoz a partnerjelöltnek 1200 eurós belépési díjat kell fizetnie. Megfontoltuk és arra jutottunk, hogy ennek az összegnek megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy ösztönözze az érdeklődőket a jelentkezésre, de elég magas is ahhoz, hogy kizárja azokat, akik nem rendelkeznek komoly szándékkal - magyarázta Cekić.

A szerződést jelenleg másfél évre kötik és ahogyan azt Cekić hozzátette, ennyi idő alatt a partner megtudja mutatni mennyire hatékony a munkában - hány ügyfelet tud szerezni és hány munkaszerződést képes megkötni, illetve az is kiderül, hogy megtérül-e számára a kezdeti befektetés.


Dejan Cekić, az Inteko társalapítója / Rájöttünk, hogy itt az ideje, hogy a sportpályák kivitelezésében felhalmozott szakértelmünket más piacokon is hasznosítsuk. Úgy látjuk, hogy növekvő igény van erre a szolgáltatásra és egyre többen fektetnek a sportba is.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.