Fejleszd a tehetséged és győzd le a gyengeségeid

Egyedi neurofeedback tesztelés a tehetségek felfedezésére / A Verbatoria kulcsa, hogy segít felfedezni az egyéneknek miben jók és miben szorulnak fejlesztésre
Péntek
2022.05.06.
A Verbatoria több, mint 20 országban kínál neurometriai tesztelési lehetőséget az emberek veleszületett tehetségének felismerésére és elemzésére. Kiket keres partnernek a hálózatnak?
 

Nincs olyan szülő, akit ne érdekelne gyermeke jövője. Az egészségük, illetve az oktatásuk mellett azon is gyakran elgondolkozunk a legtöbben, hogy mi lesz majd gyermekünk, ha egyszer felnő. Sokakban megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon mennyire lesz sikeres és végső soron boldog a gyermekük egy adott szakmával vagy jövőbeni munkájukkal. A legtöbben sajnos vakon mennek neki a munkaerőpiacnak, ha viszont egy gyermek korán felismeri az erősségeit, - a veleszületett adottságait és tehetségét - akkor nagyobb befolyást tud gyakorolni jövőjére is és könnyebben építhet fel egy sikeres karriert.

A fejünkben rejlik a titok

A Verbatoria által 20 országban kínált neurometriai szolgáltatás a neurofeedback módszer segítségével segít felmérni az egyének veleszületett tehetségét. A koncepciót a fejlesztők és pszichológusok közös erőfeszítésével dolgozták ki, mind annak érdekében, hogy az egyéni tehetség kimutatható és mérhető legyen - az így kapott eredmény pedig minél objektívabb és relevánsabb legyen az egyének számára. A Verbatoria által kidolgozott protokol 5 tehetség típust tud meghatározni: matematika, zene, kreativitás, nyelv és sport. Emellett a döntéshozatalban fontos további kategóriák mérésére is képes a módszer, így például meghatározható , hogy valaki mennyire öntudatos, hogyan tűri a stresszt, hogy mekkora az érzelmi intelligenciája, azaz mennyire empatikus, illetve mekkora önbecsüléssel rendelkezik - ez utóbbi kettő például meghatározza, hogy az egyén mekkora önbizalommal rendelkezik.

A Verbatoria előnye, hogy egy lehetőséget ad az embereknek saját gyengeségeik, illetve erősségeik felismerésére, így tudhatják, hogy miben jók és hol szorulnak fejlődésre - mondta Kenan Begić, a SolutionLAB és a Verbatoria franchise hálózatának Délkelet- és Közép-Európában való fejlesztéséért felelős társtulajdonosa.

A Verbatoria feladata, hogy segítse a gyerekeket és a szülőket a kis Einstein-ek felfedezésében. Hiszünk abban, hogy a koncepció által nyújtott szolgáltatás nem csak hasznos, de rendkívül nagy szükség is van rá a legtöbb országban - tette hozzá Begić. A franchise rendszer az Kelet- és Közép-Európa valamennyi országa számára elérhető, így hamarosan új partnerek belépésére számítanak többek között hazánkban, Albániában, Lengyelországban, Romániában, Csehországban, Szlovákiában és Németországban is.

A franchise átvevők két módon csatlakozhatnak a Verbatoria hálózatához, lehetőségük van egyedülálló egység üzemeltetésére vagy akár a teljes országra megvenni a licensz jogokat mester franchise átvevőként.

Egy Verbatoria egység üzemeltetése esetén a partner csak az adott településre kap kizárólagosságot, mely egy Verbatoria központ megnyitását tartalmazza - ennek javasolt mérete 250.000 fős vagy nagyobb területek.

Mester franchise partnerként a Verbatoria átvevői maguk is nyithatnak egységet az ország területén, valamint tovább fejleszthetik a hálózatot új franchise partnerek bevonásával. Ez a lehetőség most még az összes említett országban elérhető, kivéve Szlovákiában és Észak-Macedóniában ahol, már rendelkezik mester partnerekkel a hálózat - mondta Begić. Verbatoria központok jelenleg Szarajevóban (Bosznia-Hercegovina), Belgrádban (Szerbia), Szkopjéban (Észak-Macedónia) és Pozsonyban (Szlovákia) működnek.

Ígéretes üzleti lehetőség

Új partnereink, ahogy megismerkednek a koncepcióval hamar felismerik annak fontosságát és szinte azonnal a csatlakozás mellett döntenek - mondta Begić. Amellett, hogy jó üzleti lehetőséget látnak a koncepcióban, az is vonzza őket, hogy a vállalkozás elindításához nem kell speciális szakmai tapasztalattal rendelkezniük. A Verbatoria partnerei lehetnek pszichológiai vagy pedagógiai szakemberek, de akár egyszerű befektetők is akik az egység üzemeltetését a megfelelő emberre tudják bízni. - Jelenleg mindkét csoportból azonos számú franchise partnerünk van. A vállalkozók közül is sokan döntenek a csatlakozás mellett, mert az egység üzemeltetése nem igényel komoly munkát, mégis hatalmas piaci potenciál rejlik benne és stabil bevételi lehetőséget tud biztosítani nekik. Az érdeklődők másik csoportjában, a szakmai képviselők, például pszichoterapeuták, pedagógusok pedig saját vállalkozás indítása miatt csatlakoznak, szeretnének cégtulajdonosok lenni és saját egységükben dolgozni az ügyfelekkel - mutatott rá Begić.

Mi kell a Verbatoria vállalkozás elindításához?

Mivel egy jól szervezett, biztos alapokra épülő franchise rendszerről van szó ezért a partnerek csatlakozását követően gyorsan megkezdhetik a munkát. Egy Verbatoria Center megnyitása alig hét napig tart - mondta Begić. Ebből két nap képzés, három nap pedig a dokumentáció fordításához szükséges - ezt követően pedig a franchise átvevő készen is áll a nyitásra. Mivel azonban a hálózat már csaknem 15 nyelvre lefordított anyagokkal rendelkezik, így sok esetben még erre a három napra sincs szükség - tette hozzá.

A franchise átvevőknek mindemellett egy körülbel 15-20 négyzetméteres üzlethelyiségre is szüksége lesz alapvető bútorokkal, egy asztallal, négy székkel, laptoppal és nyomtatóval.

Ezt leszámítva a befektetés végleges összege attól függ majd, hogy milyen franchise jog megvétele mellett dönt a partner. A mester franchise jog közös megegyezés alapján kerül meghatározásra. Egyedüli egység esetén a franchise jog 4990 eurós befektetést jelent melyért cserébe a partnerek élethosszig tartó franchise jogot kapnak választott területre és megkapják a szükséges Verbatoria készülékeket, amelyek az egység üzemeltetéséhez szükségesek. Emellett hozzáférést kapnak a Verbatoria szerveréhez három személy számára, akik az ügyfelek tesztelését végzik majd. A belépési díj tartalmazza az első alkalmazottak képzését is mely két napig tart - az első napon a teszteredmények értelmezését, míg a második nap a tesztelés folyamatának gyakorlását tanítják meg az oktatásban résztvevőknek - magyarázza Begić.

A riportok generálásához és továbbküldéséhez a partner 249 eurós havi díjat köteles fizetni. Ez az összeg fix és nem függ az elküldött jelentések számától. Ez a díj azonban drasztikusan csökken a mester partnerek esetében attól függően, hogy hány franchise jogot értékesítenek tovább és hány további egységet nyitnak - mondta Begić.

Az első néhány hónapban a franchise átvevők 50%-os kedvezményt kapnak a riport küldés alapdíjából. - Úgy gondoljuk, hogy ez a támogatás a partnereknek segít az elindulásban és egyben motiválja is őket a terjeszkedésre és egységük bővítésére - mondta Begić. A kezdeti befektetés emellett tartalmazza az üzlethelyiség berendezését is, de ez az összeg nem haladja meg a 2500 eurót.

A központ megnyitása után a partner határozza meg a szolgáltatás árát a helyi piaci feltételeknek megfelelően - habár azt javasoljuk, hogy az ár az ország teljes területén megegyező legyen - tette hozzá Begić.

A koncepció népszerűsítése és további bevételi források

Mint minden szolgáltatás-alapú vállalkozásnál - különösen a kevésbé elterjedt koncepciók esetében - a vállalkozók kulcs feladata az ügyfelek megnyerése. Felmerülhet a kérdés tehát, hogy milyen stratégiákat alkalmaz a Verbatoria az érdeklődő gyermekek és szülők eléréséhez, illetve hogy a rendszergazda milyen eszközöket és milyen know-howt biztosít a belépő partnerek számára ezzel kapcsolatban?

A Verbatoria négyféleképpen éri el ügyfeleit és bővíti bevételi forrásait. Ebből az első a rendszeres reklámozás, mely főként a digitális marketingből és a közösségi oldalakon való állandó kommunikációból áll. Emellett a rádióhirdetések is különösen hatékonynak bizonyultak a célcsoport megszólításában - magyarázza Begić.

A másik alappillére a Verbatoria sikerének a köz- és magániskolákkal való együttműködés - ez ugyanis mindkét fél számára egy win-win szituáció: az iskolák bővíteni tudják meglévő szolgáltatásaik körét, a Verbatoria pedig könnyen eljuthat az intézmények diákjaihoz, valamint a szülőkhöz, akik így megismerhetik a koncepciót - mondta Begić.

Emellett további lehetőségeket látnak a vállalatokkal való együttműködésekben is. Ez esetben a cégek felajánlhatják a Verbatoria tesztelési szolgáltatását saját portfóliójukban, mint kiegészítő szolgáltatást, illetve igénybevehetik azt új alkalmazottak felvételekor.

A negyedik bevételi forrást a helyi önkormányzatokkal, illetve városvezetéssel való együttműködés jelenti. Ennek a lényege, hogy az önkormányzat finanszírozza az iskolás gyerekek meghatározott számú vizsgálatát minden évben, hiszen így figyelemmel kísérheti az oktatás során elért fejlődésüket és akadémiai előrehaladásukat. Ez egyben lehetőséget ad arra is, hogy időben felfedezzék a csiszolatlan gyémántokat az intézmények - fejtette ki Begić.

Hogyan néz ki egy Verbatoria tesztelés?

A tesztelési folyamat rendkívül egyszerű - többnyire nyugodt, kevésbé formális légkörben kerül rá sor - a válaszadóban ugyanis nem szabad azt az érzést kelteni, hogy kihallgatáson van. A Verbatoria szakértője 20-25 kérdést tesz fel, de nem is a résztvevő által adott válaszokban rejlik a lényeg, hanem magában a mögöttes gondolkodásban - a neurofeedback-ben.

A válaszadás közben a személy egy speciális EG készüléket (Brain Computer Interface) visel mely a koponya elülső részén keresztül rögzíti az agy hét kognitív zónáját, ahol a legerősebbek az agyi impulzusok jelei. A vizsgáztató által feltett kérdések mindegyikének a célja, hogy az egyes kognitív központokat "provokálja" reakcióra és ezáltal kimutatható neurokorrelációt gerjesszen a válaszadó agyában. Egy másodperc alatt a készülék mintegy 15.000 ilyet rögzít. Ezek az impulzusok aztán a Verbatoria szerverére érkeznek, ahol a hálózat algoritmusa kielemzi azokat, feldolgozza és dekódolja - mindez 5-10 percet vesz igénybe a kész jelentés elkészítéséig.

A lényeg sokkal inkább a neurofeedback rögzítése, mintsem a konkrét válaszok. Ezáltal sokkal objektívebb eredményeket kaphatunk. Előfordulhat, hogy az alany azt a választ adja, amelyet szerinte a vizsgáztató hallani akar, miközben gondolkodása teljesen másra utal. Így viszont kiszűrhetővé válnak ezek a "csalások". A teszt objektivitása mellett szól a kifinomult technológiai háttér is, hiszen az eredmény kiértékelése nem a vizsgáztató szubjektív megítélésétől függ, hanem egy pártatlan algoritmust használ. - hangsúlyozza Begić.

A jelentés elkészítése után a Verbatoria szakértője végignézi az eredményeket és elmagyarázza azokat a válaszadónak. A teljes tesztelés és az adatok értelmezése mindössze 60 percet vesz igénybe.


Kenan Begić, a SolutionLAB társtulajdonosa mely a Verbatoria régiós fejlesztéséért felel / "Ez a koncepció egyaránt vonzza a képzett szakembereket, pszichológusokat, pedagógusokat és a vállalkozókat, befektetőket, akik egy megbízható üzleti modellre vágynak."
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.