Milyen gyakran kapjuk meg azt, amit rendelünk?
Sokszor írják, mondják, hogy átvételkor, különösen, ha több dolgot rendelünk, érdemes áttúrni a tálcát. Minden rajta van? Az van rajta, amit kértem?
Az amerikai QSR magazin minden évben készít felméréseket, ahol ezekre a kérdésekre keresi a választ. A mintavétel abból a szempontból hiányos, hogy a közölt adatok a drive-thru „pontosságát” mutatják csak.
A legrosszabb év a vendégeknek 2019-es a volt, ekkor az Egyesült Államokban a McDonald’s 84,8%-os, a Burger King 90,3%-os míg a KFC 66,1%-os (!) pontossággal dolgozott. A legjobb értékeket a hazánkban kevésbé ismert Chick-fil-A hozta, 94%-kal, a 2,500 egységgel rendelkező hálózat nem csak 2019-ben de tavaly is a legprecízebb volt.
A pontosságnál érdemes megjegyezni, hogy nem a rosszindulat miatt marad le egy-egy krumpli a tálcáról, sőt gyakran a termékek száma egyezik, csak mást kapunk, mint szeretnénk, rosszabb esetben valaki más rendelését.
A 2021-es évre jelentősen javultak az adatok, bár ez legalább annyira köszönhető a járvány miatti forgalom csökkenésnek, mint a hálózatok fejlődésének. Tavaly szinte minden vizsgált franchise 90% felett volt, a Burger King 97,2%-os, a McDonald’s 91,2%-os míg a KFC 92,3%-os eredményt produkált. A legizgalmasabb változás a Chick-fil-A-nél történt, ahol a több mint 100 próbavásárló mindegyike pontosan azt kapta, amit kért. De nem csak a gyorséttermek hibáznak a Starbucks drive-thru-ja is „csak” 92,9%-os pontossággal dolgozik.
A gyorséttermek többet hibáznak este, a 2019-es évben a reggelik 87%-osak voltak, míg az ebédek 85,4%-osak, a délutáni nasik 83,7%-osak, aki pedig este rendelt, az esetek 80%-ában nem azt kapta, amit kért.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
A franchise fogalma
/2019.04.13.
A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
A nagy AI trendtől sok vállalkozás azt várta, hogy végre nem kell többet foglalkozni a munkaerő problémákkal és már tényleg csak az étterem konyhájába kell ember.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.