A három legfurcsább McDonald’s

A csészealj / A Roswell-ben lévő McDonald’s egy UFO űrhajóra szeretne hajazni
Hétfő
2021.08.09.
Ki ne enne egy csészealjban, egy elhagyatott hajon vagy éppen egy katonai bázison?
 

A Roswell-i repülő csészealj

A 90-es évek végén készült fémszerkezetes épület, mind belülről, mind kívülről az űrutazás élményére fokuszál. Éjszaka sárga-piros fénynyalábok futnak az élein, aki pedig betér a plafonról logó szkafanderes Ronald McDonald-al találkozhat.

Az étterem kb. 200 m2-es és 65-en tudnak benne leülni. Rossz hír viszont, hogy a menü teljes ugyanolyan, mint bármelyik másik McDonald’s-ban tehát aki űrhajós ebédet szeretne azoknak máshol érdemes keresgélnie.

Az elhagyott hajó

A 1986-os Kanadai világkiállításra a McDonald’s úgy érezte, hogy be kell újítania valami izgalmassal. „A bárka” eklektikus és modern megjelenésével nyűgözte le a látogatókat, az első néhány hónapban nagyon sikeres volt a koncepció, érthető okokból köröket vert a helyi konkurenciára. 

De a furcsaságok itt nem érnek véget, a belső festményekkel és finom berendezéssel ütött el a hálózat többi egységétől, sőt a konyha is teljesen külön helységbe esett, így vendégek nem láthattak be oda.

De ahogy a világkiállítás véget ért a hajó bezárt, és évekig nem kezdtek vele semmit, majd 1991-ben el is adta a hálózat.

Manapság a hajó elhagyottan áll és a jelenlegi tulajdonos azt ígéri újra megnyit benne az étterem (nem feltétlenül McDonald’s-ként).

Guantánamo Bay, Kuba 

Két nem feltétlenül szimpatizáló ország határán egy amerikai katonai bázison senki se nyitna éttermet. De az is biztos, hogy nem sok hely van a világon, ahol nincs McDonald’s, ám Guantánamo nem ilyen az ott állomásozó katonák szerencséjére.

Az étterem azzal tört be a köztudatba, hogy 2009-ben nem talált dolgozókat és magas prémiumokat ígért az oda költözőknek. 

Érdekesség, hogy a gyorsétterem lánc nem tervez több éttermet nyitni Kubában, a Guantánamo-i étterem pedig csak a katonai személyzet számára elérhető, de a több mint 6000 fős amerikai küldöttség gond nélkül eltartja az egységet. 

 

Elhagyott hajó / A kanadai világkiállításra készült étterem napjainkban már elhagyottan áll
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.