NFT a franchise hálózatoknál?

NFT
NFT / A Domino's három modellt tett fel aukcióra token formájában
Hétfő
2021.07.12.
A világ legnagyobb pizza franchise hálózata egy régi marketing kampányt futtat új eszközökkel.
 

A Bitcoin és a blockchain technológia volt az elmúlt évek nagy durranása, habár az előbbit még kerülgetik a nagy hálózatok a blockchain alkalmazására már nyitottabbak. Ahogyan a bitcoin úgy az NFT-k is az utóbbira épülnek, ennek lényege hogy még a kriptovaluták jól funkcionálnak fizetőeszközként, az NFT fizikai termékek helyettesítésére irányul.

Az NFT (nem helyettesíthető token) lényege, hogy kis darabszámban indul útjára, minden tokennek egyedi célja van és a bitcoinnal ellentétben nem oszthatók tovább. Az NFT-k előnye, hogy egyediek, szinte bármi tokenizálható általuk. Kézenfekvő alkalmazásuk a koncertjegyek helyettesítése, de festmények és ingatlanok számára is létrehozható NFT. Minden idők harmadik legértékesebb festménye egy még élő művésztől pont NFT-ként lett értékesítve 69.3 millió dollárért. Míg egy digitális festményhez bárki hozzáférhet, csak a tulajdonosnak lesz NFT-je, hogy igazolja valóban az övé.

Erre a technológiára épül a Domino's, a világ legnagyobb franchise hálózatának is a legújabb kampánya. Ahogyan a McDonald's-nak is számos rajzfilm figurája volt régen, úgy a Domino's történetében is akad néhány. A hálózat "Noid" nevezetű karaktere még a 80-as években készült, mai szemmel kissé furának találnánk egy nyuszi jelmezbe öltözött főgonoszt, akinek a célja, hogy megakadályozza a Domino's pizzáinak célba érését.

Az idejétmúlt marketing eszközt most az NFT kapcsán hozza vissza a köztudatba a pizzalánc. Három darab 3D-s modellt tettek fel aukcióra online. Mindegyik egy-egy a karakter által használt eszközt ábrázol és minden esetben 48 dollárról indult az aukció. Egyenlőre nem tudni, hogy a bevétellel mit kezd a Domino's, habár utaltak rá, hogy a Noid további megjelenéseire fordítanák azt. A Domino's előtt is kísérleteztek már NFT-vel a hálózatok, legutóbb a Taco Bell indított egy NFTacoBells kampányt, amelynek a bevételei a hálózat alapítványához kerültek jótékony céllal.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.