Elindulhat a konténer koncepciók terjeszkedése?
Amikor egy ágazat vagy szektor jövőjére vagyunk kíváncsiak, mindig a tengerentúli tendenciákat nézzük. Ezért érdekes figyelni milyen változáson megy át, milyen irányba halad a járvány által leginkább érintett szektor az éttermek világa. A pandémia következtében ugyanis jelentős változások, kísérletezések indultak el az Egyesült Államokba, ezen próbálkozások közül az egyik az alacsonyabb tőkeigénnyel rendelkező konténer koncepciók terjedése. Ezek nagy előnye, hogy olcsóbb és egyszerűbb is felépíteni, valamint üzemeltetni őket. Emellett pedig a pandémia alatt jól vizsgázott drive thru-ra építenek.
A konténerek teljes alapterülete kicsit több, mint 50 m2, így gond nélkül elhelyezhető nagyobb parkolókban. Az ilyen típusú modellek várhatóan először szupermarketek és áruházak környékén fognak nagyobb számba megjeleni.
Hazánkban is megjelentek már ehhez hasonló koncepciók. A magyar fejlesztésű street food-ot, a kolbice-t készítő Reinpold konténer éttermei már több országban is jelen vannak. A hálózatnak a pandémiát követő gazdasági kilábalás, valamint a szektorban végbemenő változások egy újabb lökést adhatnak a terjeszkedésben.
Természetesen még nem lehet megmondani azt, hogy ezek a változások csak ideig-óráig lesznek velünk vagy meghatározó irányvonallá vállhatnak a jövőben.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
Már évekkel ezelőtt felreppent a hír, hogy hazánkba látogathat az étteremlánc, de most egy hivatalosabb megerősítést is kapott a pletyka.
Az AI-forradalom hátán az étteremláncokkal közösen innovál a tech óriás.
legolvasottabb
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
Sokak számára ködös kifejezés lehet a "franchise", mint üzleti modell - de mi is a titka ezeknek a sikeres márkáknak?
A franchise szervezetek célja, hogy népszerűsítsék a franchise ötletét és biztosítsák az átláthatóságot és a magas színvonalat a piacon. Sok országban a jól ismert franchise hálózatok delegálnak képviselőket a nemzeti franchise szervezetekbe.
A lengyel Edukido az elavuló lexikális tudás átadása helyett, játékos megoldással készítené fel a fiatalokat az új generáció kihívásaira.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.