Elindulhat a konténer koncepciók terjeszkedése?

Swig / A konténer koncepció, mely már 10 éve elindult a pandémiának köszönhetően megduplázta egységei számát.
Péntek
2021.05.21.
Az Egyesült Államokban a pandémiára válaszul egyre több újszerű megoldással találkozhat az ember, az egyik ilyen a konténerben működő mobil koncepciók.
 

Amikor egy ágazat vagy szektor jövőjére vagyunk kíváncsiak, mindig a tengerentúli tendenciákat nézzük. Ezért érdekes figyelni milyen változáson megy át, milyen irányba halad a járvány által leginkább érintett szektor az éttermek világa. A pandémia következtében ugyanis jelentős változások, kísérletezések indultak el az Egyesült Államokba, ezen próbálkozások közül az egyik az alacsonyabb tőkeigénnyel rendelkező konténer koncepciók terjedése. Ezek nagy előnye, hogy olcsóbb és egyszerűbb is felépíteni, valamint üzemeltetni őket. Emellett pedig a pandémia alatt jól vizsgázott drive thru-ra építenek.

A konténerek teljes alapterülete kicsit több, mint 50 m2, így gond nélkül elhelyezhető nagyobb parkolókban. Az ilyen típusú modellek várhatóan először szupermarketek és áruházak környékén fognak nagyobb számba megjeleni.

Hazánkban is megjelentek már ehhez hasonló koncepciók. A magyar fejlesztésű street food-ot, a kolbice-t készítő Reinpold konténer éttermei már több országban is jelen vannak. A hálózatnak a pandémiát követő gazdasági kilábalás, valamint a szektorban végbemenő változások egy újabb lökést adhatnak a terjeszkedésben.

Természetesen még nem lehet megmondani azt, hogy ezek a változások csak ideig-óráig lesznek velünk vagy meghatározó irányvonallá vállhatnak a jövőben.


Reinpold’s Kolbice / A koncepciónak nagy lökést adhatnak a vendéglátó szektorban végbemenő változások.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.