Brainobrain
Brainobrain / Az világméretű iskolahálózat már hazánkban is terjeszkedik
Szombat
2021.07.10.
Mindenki az új befektetési lehetőségeket keresi és meg akarja találni a következő nagy durranást a piacon. Kérdés mi lehet az?
 

Az oktatási szektor fejlődése egyedülálló lehetőséget kínál a vállalkozóknak, hogy egy jövőálló bizniszbe kezdjenek. A 42 országban már jelenlévő Brainobrain, most hazánkban is terjeszkedni kezdett.

Az ezredforduló előtt egy kiszámítható munkapiac várta az iskolapadból kikerülő diákokat. Alapszintű ismeretekkel könnyű volt a megélhetés, a diploma előny volt, de egy egyszerűbb végzettséggel vagy szakmával is viszonylag jól lehetett boldogulni. Ez ma nem igaz, az egyszerűbb munkákat folyamatosan automatizálják a nagy cégek, már nem elég, ha valaki végig tud menni alapvető folyamaton - önállóságot és talpraesettséget várnak a munkáltatók. Sajnos a közoktatás sem tartott teljesen lépést a változó trendekkel, az informatika területén különösen nehéz például a tananyag naprakészen tartása így a diákok gyakran több éves késéssel, elavult ismereteket szereznek meg, amelyek idejétmúlttá válnak mire bármi hasznát vennék.

Az oktatási szektor hazánkban még egy kiaknázható piaci résnek számít, viszonylag kevés az olyan magán iskola, amely lépést tud tartani nyugati viszonylatban és még kevesebb működik hálózat szinten. Jelenleg ha egy vállalkozó be akar törni ebbe a szegmensbe, akkor a legtöbb esetben önerőből, a nulláról kell kezdenie. Erre kínálnak megoldást a franchise hálózatok, melyekből az utóbbi években Magyarországon is egyre több jelenik meg.

Az indiai Brainobrain hálózat azzal a céllal jött létre, hogy felkészítse diákjait a változó világ kihívásaira. Könnyen elavuló ismeretek helyett alapvető készségeket fejlesztenek. A 17 éves koncepciónak 42 országban, mintegy 1000 iskolája van. Egy tradicionális matematika korepetálás helyett olyan alapvető készségeket fejlesztenek, amelyek segítségével alkalmazkodni tudnak majd a fiatalok a munkapiacon. Az iskola az abakuszon végzett helyiérték alapú számítások révén fejleszti a matematikai koncepcionálást és koncentrációs képességet. A diákok nem csak egy adott képletet használatát sajátítják el, de a mögöttes logikát is megértik. A program mindemelett önbizalomjavító módszerekkel is kiegészül, melyek célja az, hogy a gyermeket felkészítsék az önállóságra.

Az iskola hálózat képzésein eddig 400.000 diák vett részt. A hazai iskola 2018-ban indult a magyar mester partner révén és most kezdi meg hivatalosan terjeszkedését. A koncepció alacsony befektetési összegű, melyért egy részletes tananyagot és a tanárok belső képzését biztosítja. A franchise átvevő maga is oktathat a leendő egységében, de több óra tartása érdekében javasolt további tanárok alkalmazása. A Brainobrain elsősorban olyan partnerek jelentkezését várja, akik rendelkeznek oktatói tapasztalattal és/vagy affitinással a gyerekekkel való munkához.


Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel
If you see this, leave this form field blank
Franchise tanácsadó