A McDrive-ban lenne a McDonald’s jövője?

Autós kiszolgálás
Autós kiszolgálás / Így nézne ki a jövő McDonald’s étterme?
Szerda
2020.11.18.
Magyarországon csak nemrég kezdődtek meg a lezárások, de már most érezni a vírus gazdasági hatásait. Hogyan változtathatja meg ez a McDonald's stratégiája a jövőben?
 

Az online kereskedelem növekedése az egyik legegyértelműbb hatása a vírusnak, a nagy hálózatok folyamatos versenyben vannak a saját házhozszállítási rendszerük kiépítésében és ez a tendencia úgy néz ki velünk marad. De nem csak az online térben lesznek maradandóak a változások.

A nagyobb hálózatok esetében, mint amilyen a McDonald's is, a rendszerszintű innovációk csak később érnek el hazánkba, de ettől függetlenül érdemes az amerikai központ tevékenységét követni mert erős indikációja annak, hogy itthon mire számíthatunk majd a közeljövőben.

Ennek kapcsán érdemes kiemelni a McDonald's egyre változó stratégiáját az Egyesült Államokban. Az étteremlánc három év után először tette közzé a befektetői számára a hosszútávú stratégiáját. A cég eddigi növekedését is a technológiai újítások határozták meg, az elsők között vezették be az érintőképernyős kioszkokat, de mesterséges intelligenciába is fektettek.

Az Államokban a legsúlyosabb a vírushelyzet, így nem meglepő, hogy a lezárások alatt a McDonald's forgalmának mintegy 70%-ért a McDrive - autós kiszolgálás - volt a felelős, így a vezetés szerint a jövőben is érdemes több erőforrást fektetniük ebbe a területbe. A hálózat 2018 óta 30 másodperccel csökkentette az átlagos kiszolgálási idejét. Ennek egyik eszközeként már nem egy alkalmazottal, hanem mesterséges intelligenciával beszélgetve adhatják fel a rendelést az áthajtó sofőrök.

Nem csak technológiai innovációt jelent a stratégiaváltás, az éttermek területe is csökkenne: kisebb vendégtér, kompaktabb éttermek, de több parkoló. A koncepció átalakítása hasonló a külföldön szintén népszerű "szellemkonyha" trendjéhez, az új egységek inkább a házhozszállításra koncentrálnának a helyben történő kiszolgálás helyett. Mindezt egy külön applikációval segítenék és nagyobb hangsúlyt helyeznének a különböző kedvezményrendszerekre is.

Egyelőre kérdéses, hogy Magyarországon mikor próbálhatunk ki hasonló éttermet, hazánkban az autós kiszolgálás sem élvez akkora népszerűséget, mint Amerikában így lehet az európai stratégia ebben különbözni fog. De a kioszkokhoz hasonlóan a különböző fejlesztések valószínűleg hozzánk is el fognak érni idővel.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.