Hétfő
2020.11.02.
„Amióta becsatlakoztam, szerelmes lettem ebbe a területbe” indította a beszélgetést Szekeres-Szűcs Nikoletta a Stilianos diósdi franchise partnere.
 

Miért csatlakoztál a hálózathoz?

Korábban a családi vállalkozásunkban dolgoztam, teljesen más területen. A számok világában éltem, a gyerekekhez közöm sem volt, meg se fordult a fejemben, hogy valaha babaúszással foglalkozzak. A Stilianossal a lányom születése után ismerkedtem meg, egy női karrier napon, amikor az egyik oktató elém ugrott, hogy szeretnék-e babaúszást tanítani? Mondtam, hogy nem, de a kislányomnak keresek babauszodát. Mondhatom, hogy a gyerekemnek szerettem volna valamit, de megtaláltam a hívatásomat.

Nem volt nagy változás egy irodai állásból áttérni az oktatói pályára?

Hatalmas váltás volt, de érdekes módon pont megtaláltam benne önmagamat. Amit az ember nap mint nap kap a gyerekektől azt egy Excel táblázattól vagy egy Word dokumentumtól soha nem fogja. Nagyon ritka, az, hogy egy munkát úgy tud az ember végezni, hogy a nap végére nem elfárad, hanem feltöltődik, én viszont pont ezt éreztem. Ezért is láttam lehetőséget arra, hogy ezt ne csak oktatói szinten vigyem tovább, hanem lépjek egy nagyobbat.

Mit tudtál a franchise-ról, mint vállalkozási formáról?

Semmit, egyáltalán semmit. Amikor elkezdtünk gondolkodni rajta a testvéremmel, akkor néztünk utána mi az a franchise rendszer, illetve szerződés. Próbáltuk körbe járni, beszéltünk ügyvédekkel, átvevőkkel, de teljesen tapasztalatlanok voltunk még ezen a téren.

Mennyi időbe került megnyitni az egységet?

2016 őszén kezdtem el az oktatást, és decemberben már jeleztem, hogy érdekel a koncepció, mint átvevő. Nagyjából 6-7 hónap alatt jutottunk el a szerződésig, melyet végül 2017 nyarán írtuk alá és 2019 január másodikán nyitottuk meg az uszodánkat.

Így közel kétéves működés után, milyen hatást gyakorolt a járvány az egységedre?

Két és fél hónapot zárva voltunk. Ami konkrétan azt jelenti, hogy 0 forint bevételünk volt, de a kiadásaink megmaradtak hiszen az épületet üzemeltetni kellett. De szerencsére június másodikán újra tudtunk nyitni, a gyerekek és szüleik visszatértek hozzánk.

Ami nagyon jó érzés, hogy most, tavaszhoz képest jönnek az emberek és meglepően jól teljesít az uszodánk.

Mi adott a legtöbbet a sikerhez?

A lokáció választás tökéletes volt, emellett a sikerünk másik két alapköve az erős brand és a csapat, akivel megvalósítjuk. A mai napig semmilyen marketing tevékenységet nem végeztem, mint átvevő, hiszen a Stilianos központi marketingjének köszönhetően folyamatosan bővül az ügyfélkörünk.

Milyen támogatást kapsz a központtól?

Szakmai támogatást, illetve fejlődést. Évente rendeznek képzéseket, ahol mindannyian ott vagyunk, havonta pedig találkozókat, kizárólag a franchise partnerek számára, ahol a felmerülő problémákat meg tudjuk beszélni, tanácsokat tudunk egymásnak adni, illetve tapasztalatot cserélni.

A központ folyamatosan fejleszti az oktatóknak a játékparkot, mindig van valami új dolog, amit belevisznek a feladatokba. Tényleg van egy olyan szakmai támogatás, ami megkönnyíti a minden napjainkat, hogy minőségi szolgáltatást nyújthassunk.

Mit tervezel a következő öt évre?

Fejleszteni, illetve bővülni is szeretnénk. Most kicsit visszadobott minket a koronavírus, de öt éves távlatban szeretnénk plusz egy medencével bővülni itt Diósdon, sőt akár még egy uszodát nyitni egy másik lokációban.

Kinek ajánlanád az átvevői szerepet?

Ahhoz, hogy valaki sikeres átvevő legyen, biztos anyagi háttérrel kell rendelkezni (legyen az saját tőke vagy éppen banki hitel). Az ilyen helyzeteket, mint a tavaszi lezárás, csak a megfelelő tartalékokkal lehet átvészelni.

A sikerhez nagyon fontos az elkötelezettség is. A Stilianosnál elengedhetetlen, hogy valaki szeresse a gyerekeket, illetve elkötelezett legyen a módszer iránt. Egy ilyen vállalkozást csak egy jó csapattal lehet üzemeltetni. Ha valaki ezt megtalálja a franchise-ban akkor vágjon bele. Látni kell, hogy az anyagi haszon szerzésen túl itt egy nagyon komoly tartalom van, és ez akkor működik jól, ha mögé tesszük azt a pluszt. Mert ezt nekünk kell mögé tenni kemény munkával.


Szekeres-Szűcs Nikoletta / a Stilianos diósdi franchise partnere.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.