Az egyik legdinamikusabb magyar franchise

Bubbles
Bubbles / A hálózat a semmiből indította be az önkiszolgáló mosodák piacát a hazánkban
Hétfő
2020.10.26.
A mosodahálózat kockázati tőkebefektetésből finanszírozva hódította meg az országot.
 

Október 13-án, a Magyar Franchise Szövetség klubdélutánján tartott előadást Ceglédi Csongor a Bubbles vezérigazgatója a hálózat terjeszkedési stratégiájáról.

A Bubbles 2013-ban több éves üzemeltetési tapasztalattal, és egy tőkeerős befektetővel a háta mögött kezdett hozzá franchise hálózatának kiépítéséhez. Első lépésként mintegy 20 saját egységet nyitottak a fővárosban, majd a bővülés 5 vidéki franchise partner bevonásával folytatódott, amellyel elindult a franchise rendszer tesztelése is. 

 A hálózat a következő 5-6 év során közel országos lefedettségre tett szert hazánkban, Budapesten kizárólag saját egységeket nyitottak, míg a vidéket franchise partnerek csatlakozásával fedték le. A hálózat iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy 2020-ban a koronavírus ellenére is 15 új egységgel tudtak bővülni.

Mivel Magyarországon belül a hálózat már szinte országos lefedettségre tett szert, 2019-re a külföldi terjeszkedés is aktuálissá vált számukra. Ceglédi Csongor vezérigazgató álláspontja szerint ehhez először is először definiálni kellett a hálózat versenyelőnyét a nemzetközi konkurenciával szemben. Magyarországon egyedülállónak számít ugyan a Bubbles, de más országokban - különösen nyugaton - az önkiszolgáló mosodák már korábban elterjedtek.

A versenytársakkal ellentétben, a Bubbles nagyobb teret kínál a betérő ügyfeleinek. Kényelmesebb váróteremmel, több és modernebb mosógéppel, illetve wifi-vel teszi kényelmesebbé a vendégei mosásra való várakozását. A koncepció automatikus működése is egyedi volt, az informatikai rendszer nagyobb belátást kínál a fogyasztói szokásokba és gördülékenyebbé teszi a mindennapi üzemeltetést. Mindezek támogatásával a hálózat magabiztosan nyitott Prágában 3 egységet.

A hazai terjeszkedési stratégia nem csak új egységek nyitására korlátozódik a Bubbles esetében. A megugró ingatlanárak hatására a hálózat a meglévő mosodák kapacitásának további gépekkel való bővítését tűzte ki célul. Ezzel a stratégiával költséghatékonyan tudták növelni piaci részesedésüket, illetve kielégíteni a növekvő fogyasztói igényeket.

A Bubbles koncepció lényegét Ceglédi Csongor elmondása alapján az IT rendszer alkotja. A mosodák távolról vezérelhetőek, a betérők különböző fizetőeszközöket használhatnak. Egyenleget lehet vezetni és a rendszer folyamatosan információt küld az üzemeltető részére. Egy olyan üzleti modell lett tulajdonképpen digitalizálva, amely a világon szinte mindenhol analóg. A legtöbb önkiszolgáló mosodában a vezető csak a napvégén tudja meg, hogy hogyan teljesített, mikor bemegy és ellenőrzi a bevételt, nincs külön információja arról, hogy ezt hány vásárlásból/tranzakcióból generálták, illetve mikor mennyien vették igénybe a szolgáltatásokat.

Az informatikai rendszerből és az automatikus működtetésből kiindulva a hálózat szinte a világon bárhol folytathatná terjeszkedését. A logisztika hatékonysága miatt azonban a Bubbles elsősorban a környező országokban, így például Csehországban keres először partnereket, ahol idén már a negyedik mosodáját nyitotta meg a rendszer.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.