Válasz a hiányra / Hazai IT szektorból több tízezer szakember hiányzik jelenleg, ez a szám pedig várhatóan az elkövetkezendő években tovább fog növekedni.
Péntek
2020.10.23.
A koronavírus még jobban kiemelte azt, hogy mekkora szükség van IT szakemberekre. A Coders Lab hálózata pont erre a hiányra nyújt megoldást. A külföldi franchise rendszer most hazánkban keresi partnerét.
 

A járvány teljesen megváltoztatta a világot, bizonyos folyamatokat, így például a technológiai fejlődést még jobban felgyorsította. A hosszú hónapok bezártságának köszönhetően életünk egyre inkább az online térbe került át. Ma már nem számít, hogy éppen egy vállalkozás irányításáról, egy találkozóról vagy éppen vásárlásról van szó, mindhármat könnyedén elintézhetjük otthonról, a számítógép elől.

Ez a jelenség erősen érinti a munkaerőpiacot is, míg a hagyományos vállalatok kisebb-nagyobb visszaeséssel élik meg ezt az időszakot, az IT szektor nem panaszkodhat. A technológiai területen épphogy komoly munkaerőhiánnyal kell a cégeknek megküzdeniük. Ám nemcsak az IT szektorban dolgozóknak szükséges folyamatosan fejleszteni a digitális készségeiket. Napjainkban már nem elég, hogy egy marketinges csak jó szlogeneket, illetve hívó szavakat találjon ki, hiszen az is fontos, hogy átlássa a közösségi média és a seo mechanikáját. Az építészek sem papírra rajzolnak már, hanem 3Ds terveket készítenek különféle szoftverek segítségével. Manapság korábban elképzelhetetlen szinten megkövetelik a különféle szakmák a magas szintű digitális készségeket.

A szakmák is folyamatosan változnak, a Világgazdasági Fórum tanulmánya szerint azoknak a gyerekeknek, akik most kezdenek tanulni a 65 százaléka olyan munkát fog végezni, mely még ma nem is létezik. Éppen ezért nehéz meghatározni azokat a területeket, ahol érdemes magát az embernek tovább képezni. Egy viszont biztos, a programozók száma nem fog csökkeni az elkövetkező évtizedben. 2022-re a feltörekvő technológiai területek 122 millió új munkahelyet fognak létrehozni, míg körülbelül 75 millió állás fog megszűni a hagyományos szektorokban.

Készen állunk erre a változásra?

Az adatok nem hagynak kétséget afelől, hogy az IT szektorban jelenlévő munkaerőhiány tovább fog növekedni. Az oktatási intézmények nem képesek megfelelő számban szakemberek képezni, hazánkban jelenleg 20-25.000 informatikusra lenne még igény. Ebben a helyzetben olyan cégekre van szükség, akik gyorsan és hatékonyan, praktikus megoldásokkal képesek reagálni erre a hatalmas hiányra. Itt jönnek számításba a programozó iskolák, a 'bootcamp-ek'.

A 'bootcamp' kifejezés a katonai terminológiából származik. A hadseregben a bootcamp egy rendkívül intenzív edzőtábor az újoncok számára. Az IT iskolák éppen a képzés intenzításra miatt vették át ezt a nevet. Az ilyen típusú kurzusok célja az, hogy valakinek a lehető legrövidebb idő alatt megtanítsák a programozás alapjait, minden korábbi tapasztalat hiányában is. A Coders Lab tanfolyamai például 2 hónap alatt bárkiből junior programozót képeznek, aki képes alkalmazások, weboldalak létrehozására, attól függetlenül, hogy az illető előtte könyvelő, szakács vagy éppen katona volt. A legtöbben a kurzust követő 3 hónapon belül megtalálják első munkahelyüket az IT szektorban.

A Coders Lab egy nemzetközi franchise hálózat, melynek programozó iskolái Romániában és Lengyelországban már sikerrel alkalmazkodtak a közép/kelet európai környezethez. A koncepció hazánkban is keresi mester franchise partnerét. A leendő partner megkap minden a képzéshez szükséges dokumentációt, segédanyagot, illetve szoftvert, emellett teljes betanításon vehet részt csapatával. A franchise átvevő feladatai magukban foglalják a tanfolyamszervezést, az értékesítést, illetve a hazai marketing tevékenység irányítását.

„Olyan befektetőket keresünk, akik teljes erőbedobással dolgoznának azon, hogy kiépüljön az iskolahálózat az országban. Már több mint hét éve működünk, így Európai első programozó iskolái közé tartozunk. Ennek köszönhetően széleskörű jártassággal rendelkezünk, mind az oktatásban mind a más jellegű problémák kezelésében. A mi tapasztalataink az átvevők piaci ismereteivel és felkészültségével biztosítja a sikert.” Mondja Grzegorz Morawski, a Coders Lab franchise igazgatója.

Jelentkezz most

Miért pont a járvány második hullámában csatlakozz a hálózathoz?

Az iskola nem máról holnapra nyílik meg, akkor se, ha a rendszergazda végig támogat az utón. A képzés, a piac kutatás, a szerződés aláírása, és a megfelelő munkatársak megtalálása, már önmagában hetek, akár hónapok. Az ideális lokáció kiválasztás, az oktatók képzése, illetve a marketing kampány összeállítása is jelentős időt vehet igénybe. Álltalában a szerződés aláírásától az kurzus indulásáig 4-5 hónap legalább eltelik.

Ez akkor pontosan mit jelent?

Azt, hogy ha valaki most jelentkezik partnernek, akkor tavasszal indíthatja el képzéseit, amikor a járvány már visszavonulóban van, és az emberek visszatérnek a képességeik, tudások fejlesztéséhez, a vállalatok pedig az alkalmazottiak oktatására. Úgyhogy érdemes azon a szép tavaszi napon mikor visszatér az élet a régi kerékvágásba, már nyitott ajtóval várni a leendő diákokat.


Mester Átvevő / A Coders Lab átvevője a 20.000 Eurós belépési díjért területi kizárólagosságot kap az egész országra.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.