Hazánkban terjeszkedik a fánkozó hálózat

Édes a profit / A tulajdonos szerint a leendő átvevők komoly nyereséggel, így pedig nagyon gyors megtérüléssel számolhatnak, hiszen egy kis városban 1-2 milliós havi haszonnal működhet egy fánkozó, míg egy nagyobb településen ez meghaladhatja a 3 millió forintot.
Hétfő
2020.10.19.
"A szlovák piacot már teljesen lefedtük. Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban viszont még mindig keresünk a partnereket” - mondja Peter Straňák, a La Donuteria koncepció tulajdonosa.
 

Hogyan érintette a pandémia a hálózatot?

Véleményem szerint, az éttermi szektor jelenlegi lehetőségeihez és helyzetéhez képest nagyon sikeresek vagyunk. Az idei éveben a hálózat 300% -os növekedést ért el a tavalyihoz képest, a COVID-19 járvány ellenére. Nyugat-Európában is jól teljesítünk, megnyitottuk első egységünket Dániában, ahol az 30 perces sor áll a fánkokért. Nyitás előtt állunk Münchenben, Stockholmban, Lisszabonban. Közép-Európában is sikeresen terjeszkedünk, hiszen Bécsben és Budapesten is nyílni fognak egységeink. Emellett nagyon közel vagyunk a franchise szerződés aláírásához Kanadában, Bahreinben és Dubajban. Természetesen fánkozóink is megérezték a járvány és a korlátozások hatását, elég csak a külföldi turisták hiányára gondolni.

Hogy áll a terjeszkedés Közép-Európában?

Szlovákiában már nem keresünk partnereket, 25 egység nyílt vagy nyílik meg a közel jövőben. Csehországban más a helyzet, itt még a potenciális városok, nagyobb városok kerületeinek felére keresünk franchise partnert.

Mi a helyzet Magyarországgal és Lengyelországgal?

Magyarországon már végeztünk a budapesti egység tervezésével, és további 2 városban tervezzünk nyitni a közel jövőben. Lengyelországban már két fánkozóra aláírtuk a szerződést. De mindkét országban keresünk még átvevőket. Budapest például több egységet is elbír.

Idén tavasszal azt mondtad, hogy a La Donuteria lovebrand. Mit jelent pontosan ez?
Azt, hogy élvezzük vásárlóink feltétlen szeretetét. Hogy továbbra is szívesen jönnek kedvenc fánkjukért és kávéjukért, még akkor is, ha nem nálunk iszák, eszik meg kedvenceiket, hanem inkább otthon vagy útközben fogyasztják termékeinket. A sikernek számos összetevője van, a fánk különleges receptjétől kezdve, a közösségi médián keresztül, a folyamatos innovációig.

Milyen hatással van a járvány a hálózatra?

Említettük már például a turizmus visszaesése miatti bevétel kiesést, itt azt a stratégiát választottuk, hogy olyan helyeken nyitunk egységeket, ahol változatos a vásárló közönség, így egy csoport például turisták kiesése nem jelenti a fánkozó végét. Igyekszünk aktívak lenni ebben a nehéz helyzetben, folyamatosan új megoldásokat keresni, alkalmazkodni a változásokhoz és a piaci átalakulásokhoz.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Két fő terület érdekel minket. Az első a terjeszkedés befejezése Közép- Európában, ezért új partnereket keresünk Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban. A második pedig, hogy jövő év végére minden Európai fővárosban legyen legalább egy La Donuteria. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy koncepciónk számos befektető, potenciális partner figyelmét felkelti. Sokak számára egy modern, stílusos cukrászda vagy kávézó a valóra vált álom.


Gyors terjeszkedés / „Az év végére minden jelentős európai fővárosba szeretnénk nyitni fánkozót” emelte ki Peter Straňák, a La Donuteria koncepció tulajdonosa.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.