A KFC megnyitotta az első teljesen érintés mentes éttermét

Arcfizetés
Arcfizetés / Kínában teszteli a funkciót a KFC
Péntek
2020.07.17.
Ám az amerikai hálózatnak nem csak a rendelést, de a fizetést is sikerült interakció mentessé tenni.
 

A moszkvai egységben ugyanis bevezettek egy biometrikus fizetési lehetőséget. A „jövő étterme” ahogy a KFC hívja három évvel azt követően nyílt meg, hogy a hálózat elindította első ilyen projektjét Hangzhou-ban. A kínai étteremben az Alibaba Alipay segítségével lehet fizeti, a Smile to Pay „metódussal”. A szoftver lényege, hogy felismeri a vásárló arcát és ezt bankkártyaként használhatja a vendég fizetéseként. Természetesen a rendszer megköveteli az előzetes regisztrációt.

A moszkvai helyszínen a személyzet elkészíti a rendelést a konyhában, majd ráhelyezi a futószalagra, innen egy automatizált robotkar helyezi be az átvételi szekrénybe, amit a vendég a neki megadott PIN-kóddal tud kinyitni.

Bár a projekt nem a koronavírus miatt indult el, de a teljesen érintés mentes éttermi szolgáltatás komoly piaci előnyt jelet a több mint 10 milliós Moszkvában, ahol mára már 200 000-et is meghaladta az igazolt fertőzöttek száma. A helyi szabályozások eddig minden hasonló szolgáltatást tiltottak, de a héten várhatóan enyhítések lépnek érvénybe. Bár az orosz fővárosban nem minden étterem nyithat meg az új szabályozásokat követően sem, de a KFC biztosan az elsők között lesz.

Az arcfelismeréses fizetés komoly személyiségjogi kérdéseket vet fel, nem véletlen, hogy az első két lokáció nem a nyugati demokráciák közül való. Ugyanis egy esetleges feltörés esetén nemcsak a bankkártya adatainkkal élhetnek vissza.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.