Hogyan változik meg a vendéglátás a koronavírust követően?
Ami biztos, hogy a vendéglátó egységeknek nem lesz könnyű visszatérni a régi kerékvágásba. Nagy valószínűséggel az éttermek az utolsók között fognak megnyitni, a veszélyhelyzet elmúltával. Az Egyesült Államokban úgy számolnak, hogy krízis alatt a vendéglátóhelyek 15-25%-a megy tönkre - csak márciusban már 3%-kal csökkent az étkezdék száma -, ez önmagában komoly előnyt jelenthet a megmaradt vagy újonnan induló koncepciók számára.
A munkaerő piac is teljesen felbolydult, egyre többen keresnek stabil állást, ez jó lehetőség a szektor hálózatainak, hogy tapasztalt, kipróbált munkavállalókat találjanak. A munkaerő ára is várhatóan mérséklődni fog, és talán a dolgozói elvárások is csökkenek.
Alacsonyabbak lesznek a bérleti díjak is, hiszen az éttermek és más üzletek bezárása a kereslet visszaesését fogja eredményezni.
A vevői igények eltolódhatnak a komolyabb higiéniai és étel biztonsági elvárások irányába. Egyes helyeken arról is írnak, hogy állandóvá válhat a dolgozók munka kezdéskor történő hőmérséklet mérése, ill. egyéb egészségügyi ellenőrzése, bár ennek megvalósítása sok nehézségbe ütközhet.
A harmadik fél által történő kiszállításnak és éttermi kiszolgálásnak jobban oda kell figyelnie arra, hogy a terméket érintetlenül, ill. kontakmentesen - akár a kiszállító, akár a felszolgáló az érintésé nélkül - kerüljön a fogyasztó elé. Emellett pedig valószínűleg fenn fog maradni a mostani időszakban kialakult hatalmas igény a házhoz szállításra.
A leendő franchise átvevők a hálózatokhoz való csatlakozást megelőzően meg fogják vizsgálni, hogy a rendszer miként reagált erre a kritikus időszakra, és hogyan kezelte, segítette partnereit, ill. munkatársait.
A legnagyobb kérdés természetesen továbbra is az marad, hogy visszatérnek-e a vendégek az éttermekbe, és hogy ez azonnal bekövetkezik, vagy csak egy lassú átmenti időszakot követően fog visszaállni a fogyasztás a korábbi szintre.
Nem tudjuk, hogy milyen lesz a világ a koronavírus után, sem azt, hogyan fog változni a gazdaság, az egyetlen, ami állandó, az a változás
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
Honnan tudjuk mennyire komoly egy árvíz vagy tornádó? Elég kérni egy gofrit és kiderül.
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
Már évekkel ezelőtt felreppent a hír, hogy hazánkba látogathat az étteremlánc, de most egy hivatalosabb megerősítést is kapott a pletyka.
legolvasottabb
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
2011-es magalakulása óta több mint 160 taggal bővült Olaszország egyik legnagyobb közösségi franchise hálózata.
Sokak számára ködös kifejezés lehet a "franchise", mint üzleti modell - de mi is a titka ezeknek a sikeres márkáknak?
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
A franchise szervezetek célja, hogy népszerűsítsék a franchise ötletét és biztosítsák az átláthatóságot és a magas színvonalat a piacon. Sok országban a jól ismert franchise hálózatok delegálnak képviselőket a nemzeti franchise szervezetekbe.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.