A Baltikum legjobb steakháza

Steiku Haoss
Steiku Haoss / A lett hálózat most Magyarországon is partnereit keresi
Hétfő
2020.03.23.
Hogyan lett a 17 éven át működő sikeres családi vállalkozásból franchise halózat.
 

A Steiku Haoss Lettország egyik legismertebb étterme. A Riga központjában található steakházat a Cima család három generációja óta üzemelteti. A díjnyertes étteremmel szerzett több mint 17 éves sikeres működési tapasztalat után a Steiku Haoss tovább kívánja bővíteni hálózatát Európában. „Nem rég jutottunk el arra a szintre, hogy készen állunk tapasztalatunkat megosztani másokkal” - mondta Inga Cima, steakház tulajdonosa.

A világon kevés olyan franchise lehetőséggel találkozhat az ember, mint a Steiku Haoss. A rendszer különlegessége, hogy míg a legtöbb franchise új egységek nyitásában gondolkodik. A Steiku elsősorban meglévő éttermek, steakházak bevonásával kívánja bővíteni hálózatát. A már működő vendéglátó egységek, így egy nemzetközi tapasztalattal is rendelkező csapat irányítása mellett fejlődhetnek, már máshol kipróbált receptekkel tudják megújítani termékpalettájuk.

Steiku Haoss – King of Steaks

A Steiku Haoss a letteknél piacvezető Cantus csoport része, melyhez a Baltikum számos más híres vendéglátó egysége is tartozik. A Cantus Group folyamatosan fejlődik és gyarapszik az első rigai étteremük megnyitása óta. „Sikerünket a sok éves tapasztalat, a minőség és az egyediség biztosítja, ez különböztet meg minket a térség többi éttermétől” - magyarázza Inga Cima, a Steiku Haoss és a Cantus Group tulajdonosa.

De hogyan változtatta át a Cima család az először souvenir boltként működő üzletet étteremmé és steakházzá?

A Steiku története 2003-ban kezdődött, amikor megnyitották az első egységüket, hogy újjáélesszék a vadnyugati stílusú vendéglátást az országban. „Emlékszem még arra a napra több mint 17 évvel ezelőtt, amikor három napunk volt arra, hogy eldöntsük, elkezdjük-e ezt az új vállalkozást” - emlékszik vissza Inga.

A Steiku Haoss több egy kulináris élménynél, hiszen ez maga a konyhaművészet csodája, a legkisebb falattól a steakig és a teljes menüig. Az étteremben a steak a legfontosabb - gondosan kiválasztva, előkészítve és fűszerezve, kiváló szakácsokkal. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az étterem étlapján a steak dominál, de vannak tengeri és vegetáriánus fogások is.

Az út a sikerhez

A Steiku Haoss olyan, mint egy nagy összetartó család, legfontosabb értékei a vendégszeretet és a családi értékek. „A minőségi vendéglátásra összpontosítunk, hogy vendégeink érezzék szívesen látjuk őket, számunkra az elégedettségük a legfontosabb” - mondja Inga Cima.

A vadnyugati hangulat önmagában megéri az utat. A design - a lett építészek segítségével -, olyan érzést kelt, mintha egy klasszikus western film díszletében foglalnánk helyet. A belső tér és légkör megkülönbözteti Steiku Haoss éttermet Riga összes többi éttermétől. Amikor a vendég először lép be az üzletbe, az antik bútorok és dekorációk egyedi gyűjteményének látványa fogadja.

A látogatok többsége (körülbelül 70%-a) férfi, akik kiváló steaket kívánnak elfogyasztani. Az étterem az alapanyagot Új-Zélandról, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Argentínából, Brazíliából, Írországból vagy Lettországból rendeli.

Franchise terjeszkedés

A legtöbb ember fél attól, hogy saját vállalkozást indítson, a franchise egy kiváló alkalom arra, hogy saját üzleti vállalkozást egy tapasztaltabb szereplő segítségével és támogatásával működtessünk. Inga Cima ajánlata: „Szeretnélek ösztönözni téged, hogy ne félj a nehézségektől, és bízz a hálózatunkban. 15 éves működésünk során számos hibát elkövettünk, de már ismerjük a sikeres üzemeltetés titkát! Alig várjuk, hogy a közép-európai húsimádóknak is megmutassuk varázslatos ízvilágunkat!"

Vedd fel a kapcsolatot ma Steiku Haoss-val, ha felkeltette a koncepció az érdeklődésedet!


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.