USA
USA / Mindenki a tökéletes csirkés szendvicset keresi
Csütörtök
2020.02.27.
Zavarosak a vizek a franchise Mekkájában, mindenki a tökéletes csirkés szendvicset keresi.
 

A McDonald's nem csak idehaza népszerű étteremlánc, de otthonában az Egyesült Államokban is a vezető szereplők között van. Az utóbbi időben azonban egy különös problémával kellett szembenéznie a gyorséttermi óriásnak. A franchise átvevők nyomására a hálózat végre beadta a derekát és egy teljesen új csirkés szendvicset vezetett be.

Ez látszólag mindennapi jelenség, hiszen jellemző, hogy az étteremláncok néhány havonta valami újjal rukkolnak elő. De ebben az esetben érdekes történet áll a McDonald's döntése mögött.

A sztori egy rivális hálózattal kezdődik. A Chick-fil-a Magyarországon nincs jelen ugyan, de az Államokban egy gyorsan feltörekvő hálózatnak számít, amely különösen az utóbbi időben kavarta meg az álló vizet.

Habár a McDonald's 13.000 egységéhez képest elenyészőnek tűnhet a Chick-fil-a 2.400 egysége, a helyzetet árnyékolja, hogy még 2017 óta a McDonalds 122 egységet kényszerült bezárni, addig Chick-fil-a 175-öt nyitott. Az elmúlt 12 évben a hálózat megduplázta az egységeit.

A csirkés szendvicséről ismert Chick-fil-a trendet indított és több hálózat is harcba szállt a vevőkért. A helyzetet fokozta, amikor a Popeyes - egy másik népszerű étteremlánc - kihozta a saját csirkés hamburgerét. A két hónapra készülő készletet két hét alatt betermelték a vásárlók, a Popeyes pedig egy 65 millió dolláros média bevételt generált a marketing húzásból. A hálózat forgalma 10%-kal ugrott a szendvics bevezetése után.

Ezt nyilván nem viselték jól a McDonald's átvevők, a hálózat ugyanis nem a csirkéjéről volt ismert, habár a McChicken és a McNuggets régi kedvencek, nem egészen feleltek meg a Chick-fil-a típusú ropogós, panírozott trendnek. A partnerek egyre nagyobb nyomást helyeztek a franchise központra, hogy hozzanak ki valamit, ami feltudja venni a versenyt a Chick-fil-a-vel. Egy felmérésben a hálózatban üzemeltetők 89%-a szerint a Chick-fil-a jelentette a legnagyobb veszélyt a McDonald's piaci jelenlétére.

A tesztelés alatt álló csirkeszendvicsekbe ízfokozó (monoszódium-glutamát) is került, mely eddig nem volt része a szokásos mekis felhozatalnak, ugyanakkor a Popeyes és a Chick-fil-a is ugyanezt használta saját szendvicseiben.

Egyelőre még nem tudni, hogy be fog-e válni a McDonald's húzása és megtudja-e lovagolni a trendet. De nem feltétlen van szüksége a menü innovációjára, a hálózat már így is kitűnő számokat generált az elmúlt évben hála a technológiai innovációknak, amiket bevezetett éttermeiben. Ha sikerül megtalálniuk a tökéletes csirkés szendvicset, azzal hosszabb távra is bebiztosíthatják a pozíciójukat.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.