Kaliforniai-mexikói konyhával Európa-szerte

25 év tapasztalata, különleges konyha és italkínálat, legendás esték / A Sausalitos a Top 10 német gasztronómiai hálózat egyike, amely több mint négymillió vendéget szolgál ki évente. Egy új Sausalitos étterem helyszínének kiválasztásakor alapvetően a min. 80 ezer lélekszámú, nagyobb diákközösségeknek otthont adó városok preferáltak.
Péntek
2019.04.26.
A német Sausalitos éttermi franchise rendszernek nagy tervei vannak negyedévszázados fennállása megkoronázására. Magyarország is a célpiacok között.
 

Az első Sausalitos étterem 25 évvel ezelőtt nyitott meg a németországi Ingolstadtban. A gasztró-koncepció elsősorban a kaliforniai-mexikói konyhára és egy széles koktélkínálatra épül. A mostani bejelentés szerint a Sausalitos hálózatának jelentős bővítését tervezi, azt a jelenlegi 43 étteremről 100 egységre növelve. A márka ennek az intenzív hálózatfejlesztésnek a megvalósításához a külföldi piacokat, köztük Magyarországot veszi célba franchise rendszerével.

A Sausalitos 1994-ben született meg Thomas és Gunilla Hirschberger házaspár családi vállalkozásaként. Az elmúlt negyed évszázadban a Sausalitos hazai piacán növekedett, a közelmúltban három új étteremnyitást is ünnepelhetett a hálózat. A további növekedés kulcsát viszont már a nemzetközi piacokban látja a gyorséttermi márka. A franchise rendszergazda Sausalitos Holding GmbH – amely a külföldi hálózati expanzió során nagyban támaszkodik a helyi franchise partnerekkel való együttműködésekre – tervei közt szerepel a magyarországi piacra lépés is. Nem hazánk az egyetlen expanziós célpont persze, az étteremlánc perifériájában van Ausztria, Svájc, a Cseh Köztársaság, Dánia, Hollandia, Belgium, Olaszország és Görögország is.

A Sausalitos név San Francisco azonos nevű kerületére utal. A Sausalitos éttermek nagy részét a vállalat saját hatáskörben üzemelteti (Németország 43 étterméből mindössze féltucat tartozik franchise partnerekhez), azonban a külföldi terjeszkedés során nagyobb hangsúlyt kap az átfogó franchise rendszer. A vállalat többségi tulajdonosa 2014 óta a brüsszeli székhelyű Ergon Capital Partners befektető csoport.