Agresszív terjeszkedés Kínában

Nemzetközi terjeszkedés a növekedés kulcsa
Nemzetközi terjeszkedés a növekedés kulcsa / Míg az USA-ban 14.606 egységgel, addig a nemzetközi piacokon 14,687 egységgel rendelkezik a Starbucks. Ez öszesen több, mint 29.000 kávézót jelent világszerte. Fotó: flickr.com_lorena-david
Csütörtök
2019.01.10.
A Starbucks kávézó franchise immár több egységgel rendelkezik a nemzetközi piacokon, mint az otthonának számító Egyesült Államokban.
 

Starbucks kávézóval szinte minden nagyvárosban találkozhatunk világszerte. A Seattle városában alapított kávé óriás 1971-es alapítása óta hatalmas hangsúlyt fektet a nemzetközi terjeszkedésre, mint növekedése kulcsára. Közel 50 év alatt, 2019-re sikerült elérnie a vállalatnak, hogy több egységgel rendelkezzen az Egyesült Államokon kívül, mint azon belül. Ez az állapot többek között a kínai terjeszkedésnek is köszönhető.

Az Ázsiában agresszíven terjeszkedő hálózat leggyorsabban növekvő piaca jelenleg Kína, ahol összesen 148 városban több mint 3.500 egységgel van jelen. Belinda Wong, a kínai terjeszkedésért felelős ügyvezető igazgató nyilatkozata szerint ma minden 15. órában nyílik egy új Starbucks az országban. A vállalat gyakran gyorsabban vezeti be legújabb innovációit az ázsiai piacokon, mint odahaza az USA-ban. Jó példa erre, hogy Peking, Shanghai és további 11 kínai város összes Starbucks kávézója kínál már házhozszállítást is, míg az amerikai piacra a cég 2019 tavaszáig kívánja bevezeti a szolgáltatást, első lépésben kétezer egységben.

Érezhető, hogy a franchise hálózat bízik Kínában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni piacokban: a 2019-es költségvetési évben az új nyitások számának nagyjából fele ebben a térségben várható majd. Érdekesség, hogy a kávézó piacon újnak számító Luckin Coffee is rástartolt Kínára, a Starbucks-hoz hasonló agresszív terjeszkedésre készül, melynek jele, hogy már most megvásárolt közel 2.000 üzlethelyiséget. Abban biztosak lehetünk, hogy az amerikai óriás nem marad versenytársak nélkül.


Kovács Márton
journalist

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.