Még hangsúlyosabb franchise

Yum! Brands termékek
Yum! Brands termékek / A Yum! Brands a hálózati terjeszkedésnél csaknem teljes egészében franchise partnerekre támaszkodik, több mint 45 ezer egységének 97 százalékát üzemeltetik franchise átvevők.
Péntek
2018.11.09.
A KFC és a Taco Bell jó teljesítménye a vártnál jobb eredményeket hozott a Yum! Brands számára. A Pizza Hut értékesítések enyhén visszaestek.
 

A nemzetközi franchise egyik vezető szereplője, az amerikai Yum! Brands vállalat – amely többek közt a Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut és Taco Bell franchise koncepciók tulajdonosa és rendszergazdája – már több mint 45 ezer étteremmel rendelkezik szerte a világon. A franchise hálózat közelmúltban kiadott pénzügyi jelentésében fény derült a működés és hálózatfejlesztés főbb számaira az idei harmadik negyedévben. „Jelenleg három éves átalakulási programunk második évében, továbbra is a kitűzött úton járunk, a franchise még hangsúlyosabban jelenik meg, egyre inkább fókuszáltak és hatékonyabbak vagyunk” – nyilatkozta Greg Creed ügyvezető igazgató.

Az eredmények egyelőre összességében pozitívak: a három húzó márka közül kettő, a KFC és a Taco Bell növekvő pályán haladt, ami a legalább egy éve működő üzletek forgalmát illeti: előbbi három, utóbbi öt százalékos árbevétel növekedést ért el előző év azonos időszakához képest, míg a Pizza Hutnak egy százalékos csökkenést kellett elkönyvelnie az értékesítésekben. Összességében a Yum! 1,39 milliárd dolláros árbevételt jelentett a szeptember 30-ával zárult negyedévben, ami 3 százalékos csökkenés a 2017 harmadik negyedévében elért 1,436 milliárdhoz képest, de így is meghaladta az elemzői várakozásokat.

Az idei harmadik negyedévben a Yum! Brands nettó 410 (átlagosan naponta 4,5!) új helyszínt adott hozzá 45 ezer egységet számláló hálózatához, valamint 134 korábban saját vállalati hatáskörben üzemeltetett éttermet (57 KFC, 31 Pizza Hut és 46 Taco Bell egységet) adott át franchise partnereknek. Az expanzió pedig a tervek szerint hasonló ütemben folytatódik tovább. A Magyarországot is magába foglaló közép-kelet-európai régióban például Bécsben, vagy magyar vidéki városokban is tervben van a nyitás – igaz, egyelőre csak a KFC és Pizza Hut részéről, a Taco Bellre a magyar és régiós fogyasztóknak még várniuk kell.

A Yum! Brands a hálózati terjeszkedésnél csaknem teljes egészében franchise partnerekre támaszkodik, több mint 45 ezer egységének 97 százalékát üzemeltetik franchise átvevők. Hazánkban és egyúttal a közép-kelet-európai régióban a cégcsoport legnagyobb franchise átvevője az AmRest. A varsói tőzsdén jegyzet vállalat a Pizza Hut mester partnere Magyarországon és a régió további hét országában, ahogy a KFC kizárólagos jogtulajdonosa is Magyarország mellett még számos országban. A jelenleg 2015 üzletet számláló AmRest portfóliójában a két Yum! márkán kívül olyan neves franchise hálózatok szerepelnek még, mint a Starbucks vagy Burger King.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.