900 kávézót üzemeltető partner
900 kávézót üzemeltető partner / Az Alsea vállalat és a Starbucks franchise partnersége 2002 óta tart, az Alsea 16 évvel ezelőtt nyitotta meg a kávéóriás első egységét Mexikóvárosban.
Szerda
2018.10.24.
A Starbucks négy európai piacon bízza mester franchise partnerére, a dél-amerikai Alsea vállalatra kávézóhálózatának üzemeltetését.
 

A Starbucks kávézólánc világszerte nagyjából 28 ezer kávézóval rendelkezik, Európában pedig 2017 végén 2500 egységet számlált. A kávézók nagyrészét a kávéóriás közvetlenül saját maga üzemelteti, míg néhány piacon mester franchise átvevőkkel működik együtt . A Starbucks tájékoztatása szerint most hálózatának egy újabb szeletét bízza franchise partnerre a vállalat, melynek keretében átadja a gyeplőt franciaországi, belga, holland és luxemburgi üzlete fölött a Mexikóvárosban székelő Alsea számára. A dél-amerikai vállalat ezzel a megállapodással egy jelenleg 260 kávézóból álló hálózat üzemeltetését veszi át, melyek közül 83 saját és 177 franchise rendszerben működik.

Ez a stratégiai lépés lehetővé teszi számunkra a gyorsabb fejlődést“ – mondta el egy nyilatkozatban John Culver, a Starbucks International igazgatója, azonban ágazati elemzők inkább a működési költségek csökkentésének igényét sejtik a háttérben, egyfajta reakcióként a Starbucks részvényesektől érkező nyomásra a vártnál gyengébb értékesítések miatt.

Az Alsea 2002 óta franchise átvevő partnere a Starbucksnak, és jelenleg több mint 800 kávézóért felel Közép- és Dél-Amerikában. Ehhez adódik hozzá a mostani megállapodással a 260 európai kávézó, valamint a további expanzióban rejlő potenciál. Az Alsea a kávéóriás mellett olyan további neves franchise márkákkal dolgozik együtt, mint a Burger King, Domino’s Pizza vagy The Cheesecake Factory.

Európában és a Közel-Keleten a Starbucks két főbb mester franchise átvevővel működik együtt, hozzájuk csatlakozik most harmadikként az Alsea: az Alshaya egy nagy partner Kuvaitból, az Amrest vállalat pedig a márka kizárólagos üzemeltetője Bulgária, a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Németország, Románia, Szlovákia és Szerbia mellett Magyarországon is.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.