Starbucks kávézó nyílik Debrecenben

Magyarországon 2010-ben jelent meg a Starbucks a hazai kizárólagos franchise jogtulajdonos AmRest Kávézó Kft. üzemeltetésében. 8 év alatt 20 egységet nyitottak és a következő években további üzletnyitások várhatóak.
Szerda
07.03.2018
Tovább terjeszkedik hazánkban a világ legnagyobb kávézólánca, hamarosan új egység nyílik Debrecenben.
 

Idén nyílhat meg a 21. magyarországi Starbucks kávéház, méghozzá Debrecenben. Minden évben többezer hallgató választja a Debreceni Egyetemet almamáterének, emellett az összes magyarországi egyetem közül itt tanul a legtöbb külföldi diák is, így üzleti szempontból remek választásnak tűnik Magyarország második legnagyobb városában Starbucks kávézót nyitni. Legutóbb Szegeden nyitott új egységet az amerikai kávéházlánc, mely azóta is nagy sikernek örvend.

A Starbucks 1971-ben nyitotta meg első, aprócska üzletét Seattle-ben. Azóta a világ legnagyobb kávé óriásává nőtte ki magát, jelenleg 70 országban több mint 24 ezer kávézóval rendelkezik. A Starbucks nevet Herman Melville nagysikerű regényének, a Moby Dicknek az egyik szereplője ihlette. A logót szintén a tenger inspirálta, a görög mitológiából ismert kétfarkú szirént ábrázolja. A klasszikus melegen készülő kávék mellett a vállalat 2015 óta foglalkozik hidegen készülő kávés italok fejlesztésével és forgalmazásával is. A kávékülönlegességek mellett ételeket is fogyaszthatnak a látogatók: különböző süteményeket, melegszendvicseket és egészséges harapnivalókat is.

Magyarországon 2010-ben jelent meg a márka. Az AmRest Holding SE a Starbucks exkluzív franchise partnere Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Bulgáriában, Szlovákiában és Németországban is. Az AmRest jelenleg 1647 éttermet üzemeltet, s ezzel Közép- és Kelet-Európa legnagyobb étteremoperátora. A Starbucks mellett üzemeltetett márkái közé tartozik még a Pizza Hut, a KFC és a Burger King is, melyek fejlesztéséért az utóbbi kivételével a magyar piacon is az AmRest felel. A vállalat rendelkezik továbbá egy saját márkával (La Tagliatelle) és két kínai koncepcióval is (Blue Frog és KABB).