A Denny’s megérkezett Európába

Míg Európában a mostani megállapodással is gyerekcipőben jár a márka- és hálózatfejlesztés, hazai piacán már közel 1600 éttermet nyitott a Denny’s, és egy tucat nemzetközi piacon is sikeresen megvetette a lábát: jelen van többek közt Kanadában, Mexikóban, Új-Zélandon, az Egyesült Arab Emírségekben vagy a Fülöp-szigeteken.
Péntek
2017.10.27.
Európai expanziójának első lépéseként a brit partoknál horgonyoz le az ikonikus amerikai étteremlánc. Következő állomás Magyarország és a régió?
 

A világ egyik legnagyobb családi-étteremlánca, a Denny’s a közelmúltban bejelentette európai expanzióját. A márka legújabb (egyben első európai) franchise partnerével, a Leon Esfahani igazgató által vezetett Denny’s Magic Diners U.K. vállalattal kötött franchise szerződés keretében 10 étterem kialakítására kerül sor az Egyesült Királyságban a következő években – az első még idén megnyithatja kapuit. A Denny’s tervei szerint a brit megjelenés csak az első lépése az európai terjeszkedésnek, melyben kiemelt figyelmet kap Közép és Kelet Európa, ezen belül pedig Magyarország is.

Hisszük, hogy márkánk számára jelentős növekedési potenciált, lehetőséget rejtenek a nemzetközi piacok, és magabiztosak vagyunk, hogy Leon Esfahani, csapata és az éttermi márkák vezetése során szerzett tapasztalatuk a tökéletes partnerré teszi őket a Denny’s élmény bemutatásához az Egyesült Királyságban, és tágabb értelemben Európában is első ízben” – nyilatkozta John Miller, a Denny’s elnök-vezérigazgatója. „Kiterjedtebb globális lábnyomunk számos új franchise érdeklődést vonzott, folytatjuk a növekedésért tett erőfeszítéseinket, ahogy Európában eljönni látszik a mi időnk.”

A franchise átvevő Denny’s Magic Diners U.K. vállalatot vezető Leon Esfahani éttermi vendéglátásban szerzett tapasztalata magába foglal olyan globális márkák franchise helyszíneinek üzemeltetését, mint a Starbucks vagy a Pizza Hut. Az első Denny’s étterme a walesi Swansea városában nyílhat 2017 végén. „Régóta rajongok a Denny’s márkáért, így megtiszteltetés, hogy elhozhatom Európába azt, amit egy igazán különleges koncepciónak látok” – egészítette ki a franchise partner.

A lehetőség Magyarországon is elérhető

A mostani franchise megállapodás kapcsán Steve Dunn, a Denny’s alelnöke elmondta, hogy „a Denny’s az egyik leggyorsabban növekvő családi-étteremhálózat a világon, és izgalmas látni, ahogyan az Egyesült Királyságban is elérhetővé válik egyedi éttermi élményünk. Izgatottan várjuk, hogy még több, hasonlóan rátermett partnert találjunk, akikkel közösen tovább bővíthetjük a Denny’s európai lábnyomát” – utalt a vezető a kontinensen tervezett hálózatfejlesztésre, amelynek hangsúlya a közép-kelet-európai régión van.

Ennek megfelelően a Denny’s együttműködési és franchise lehetőség Magyarországon is elérhető. Hazánkban az étteremlánc elsősorban egy, az angliai partnerhez hasonló profilú, az éttermi vendéglátás vagy kapcsolódó ágazatban tapasztalt, több étterem megnyitását is vállaló franchise átvevőt keres, aki bevezetné az amerikai márkát a magyar piacra. A jövőbeli magyarországi franchise partnernek legalább 5 étterem 5 éven belüli megnyitását kell vállalnia.

A Denny’s franchise hálózatában háromféle üzletformátum is elérhető az étteremkialakításhoz. Méretében a legkisebbnek számító, átlagosan 70 és 250 m² alapterületű formátum elsősorban a bevásárló központok, repülőterek, busz- és vasútállomások közönségének lett megalkotva. A klasszikus, különálló Denny’s éttermeket 300-800 négyzetméterre tervezték forgalmasabb utak és autósforgalom közelébe. A harmadik üzlettípus az ún. Denny’s on-the-go, melyet úgy terveztek, hogy a főbb városi (elsősorban gyalogos) csomópontok mentén, 250-500 négyzetméteren megépíthető legyen.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.