A Burger King baconos fagylaltja

A Bacon Sundae az összes amerikai Burger King kínálatában megtalálható. Ára: 2,49$ (Fotó: Noel Barnhurst, AP Photo)
Hétfő
2012.06.18.
Baconos fagylalttal rukkolt elő három hónapos nyári ajánlatának részeként a Burger King az Egyesült Államokban.
 

A Bacon Sundae nevű, nem mindennapi desszertet az előző héten kezdte el árusítani az amerikai gyorsétterem hálózat, miután azt több hónapig tesztelték Nashville-ben. Alapvetően egy csokoládéreszelékes - karamellás vaníliajégkrémről beszélünk, aminek az a legfőbb különlegessége, hogy vékonyra vágott bacon darabok adnak neki egy kis csavart. Nem véletlenül bízik sikerében a Burger King, hiszen felmérések szerint a bacon az egyik legnépszerűbb nassolnivaló az egyetemista fiataloknál – a Nutella és a különböző kekszek mellett.

A Burger King nyári kínálatában új szendvicsek és jégkásák is vannak, de a közönséget a Bacon Sundae foglalkoztatja leginkább. Az internetes gasztro-blogok azt írják, hogy ez a „leggusztustalanabb szenzáció, amit 2012 nyarán fogyaszthatunk”, továbbá, hogy a Burger King új desszertje olyan terméket testesít meg, amelyre ”mindig is vágytunk, de féltünk elkészíteni”. Egyelőre kizárólag az amerikai éttermekben kapható az édesség, egészen szeptember 3-ig. Nem valószínűsíthető, hogy a közeljövőben találkozunk vele Magyarországon.

A bacon a 80-as években lett népszerű, azonban a 2000-es évek elejétől még nagyobb szerepet kapott a nemzetközi gasztronómiában. Táplálkozási szakértők szerint a bacon egészségesebb, mint azt a közvélemény gondolja: egy csík bacon kevesebb mint 100 kalóriát tartalmaz, ezért alkalomadtán a diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. A bacon sundae 510 kalóriát, 18 gramm zsírt és 61 gramm cukrot tartalmaz.

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.