Profit a bárpult mögött
A Jack’s Bar & Restaurant bárok és éttermek atmoszférája amerikai megfelelőjük hangulatát tükrözi, melyek kínálata elsősorban az amerikai ételekre (de a nemzetközi konyha különböző fogásaira is) és a híres Jack Daniel’s whiskyre épít. Jelenleg nyolc egység működik a márkanév alatt, hét az észak-lengyelországi Gdansk város és vonzáskörzetében, egy pedig a fővárosban, Varsóban. „Az egyik egységünket be kellett zárnunk Varsó külvárosában” – ismerte el Jacek Czauderna, a Lengyelországban székelő franchise igazgatója. „Ennek oka elsősorban a koncepció számára nem megfelelő helyszínválasztásra vezethető vissza, ami valóban eltért az alapelveinktől. Általában ahhoz tartjuk magunkat, miszerint a forgalmas, turisták által is látogatott helyszíneken nyitunk üzleteket, mert ez működik.” Az igazgató hozzátette, hogy éppen ezért lehet jó választás Budapest a nemzetközi expanzió első lépéséhez.
Az idei évben két új bárral Gdanskban biztosan bővülni fog a hálózat, illetve várhatóan Varsóban is még idén megnyílik a második helyszín, de Krakkó, Wroclaw és Poznan városokban is zajlanak a franchise partneri tárgyalások. „Figyelmünket a hazai terjeszkedésről egyre inkább a koncepció határon túli terjesztésére fordítjuk” – avatott be az igazgató. „Partnereket keresünk Berlinben, Budapesten, Londonban és Prágában.”
A Jack’s Bar & Restaurant franchise követelmények között hangsúlyosan jelenik meg, hogy a franchise partnerré válás legalább öt éves, vendéglátóipari tapasztalattal lehetséges. A bár és az étterem koncepciók formájában kétféle üzletformátum is elérhető. Utóbbi keretében tematikus étterem megnyitására is van lehetőség. Az egyik étterem például filmes napokat szervez, amikor a vendégeknek különleges mozi élményben lehet részük. „A Jack’s Bar & Restaurant éttermekben kialakításra kerülhet emellett egyedi design, amiben megjelenhet valamilyen helyi tradíció vagy a hely történelmi hagyatéka is” – magyarázta a franchise átadó.
A bár formátum megnyitásához egy legalább 80 négyzetméteres üzlethelyiségre van szükség, az étterem esetében minimum 300 m2 szükséges a kialakításhoz. Előbbi esetében a teljes beruházás nagyjából 150 ezer forint négyzetméterenként, míg az étterem formátumnál valamivel magasabb ez az összeg, hiszen ott a teljes technológiai infrastruktúra kidolgozása is szükséges. A franchise átadó tapasztalatai alapján a Jack’s Bar & Restaurant franchise egységei a működés harmadik hónapjától profitot termelnek. A franchise partnerek befektetése teljes egészében a 12-18. hónap között térül meg a bár formátum esetén, míg az étteremtulajdonosok teljes beruházása átlagosan 2-2,5 év alatt.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
A franchise fogalma
/2019.04.13.
A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
A nagy AI trendtől sok vállalkozás azt várta, hogy végre nem kell többet foglalkozni a munkaerő problémákkal és már tényleg csak az étterem konyhájába kell ember.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.