A Magyarországon öt étteremmel rendelkező Vapiano pontosan tíz éve van jelen a hazai piacon. Az autentikus olasz ételekre specializálódott hálózat Budapest mellett már Győrben is megtalálható.
Csütörtök
04.05.2017
Tovább növekszik a német franchise hálózat, a mediterrán ételekre specializálódott Vapiano.
 

Berlin, Budapest, Párizs, London, New York és Sanghaj – egy dolog biztosan közös bennük: mindegyik városban van Vapiano. A 2002-ben, Hamburgban alapított német franchise hálózat több mint 180 étteremmel rendelkezik 31 országban, melyből öt Magyarországon található.

A Vapiano mediterrán ételeket kínál nyugodt, elegáns környezetben. Az ételek frissen készülnek a vendégek előtt. A rendelések közvetlenül a szakácsoknál törénik, így nincs szükség pincérekre. Chip kártyás rendszer követi nyomon a rendeléseket, melyeket a vendégek távozáskor fizethetnek ki. A megközelítőleg kétszáz étterem egy része franchise rendszerben másik része pedig a német anyagcég által működtetett formában üzemel.

A nemzetközileg nagy népszerűségnek örvendő franchise hálózat áprilisban újabb éttermet nyitott Hannoverben. Emellett új étterem nyílt Santiago de Chilében, amely immáron már a tizedik helyszín Latin-Amerikában. A következő nemzetközi étteremnyitás Hollandiában, Groningenben várható.

Az erős növekedésnek köszönhetően a vállalat kinőtte Bonn-i központi irodáját, így 2017 őszén új helyre, Kölnbe költözik. Az új központ 2500 négyzetméteres lesz. Emellett egy új oktatási akadémiát és egy bemutató éttermet is nyitnak, ahol új koncepciókat, új ételeket tesztelnek majd.