Megnyitott az ötödik Vapiano

Magyarországon 2007-ben jelent meg a Vapiano, a mostani a hálózat 5. étterme (legutóbb 2013 őszén nyitott Budapesten a márka). A fennállásának 15. évfordulóját jövőre ünneplő étteremlánc világszerte 30 országban van jelen mintegy 200 étteremmel.
Péntek
02.12.2016
Ez egyben az étteremlánc első fővároson kívüli egysége Magyarországon. A pozsonyi és kelet-ausztriai közönséget is megszólítanák.
 

Az autentikus olasz ételekre, pizzákra, tésztákra és desszertekre specializálódott Vapiano a múlt héten megnyitotta ötödik magyarországi éttermét; ez egyben a hálózat első fővároson kívüli egysége Magyarországon. A Sári Péter, a Vapiano Magyarország ügyvezető-igazgatója és Ralf Dux által működtetett étterem a győri Árkád bevásárlóközpontban került kialakításra, ami - a hálózat által kiadott sajtóközlemény értelmében - stratégiailag kiemelt helyszín a márka számára.

A legújabb magyarországi Vapianoban azért látnak nagy potenciált a tulajdonosok, mert elhelyezkedésének köszönhetően könnyen elérhető, így pedig csábító nemcsak a magyarországi, de a pozsonyi és a határmenti szlovák vagy osztrák vendégeknek is. A vállalat közölte, a nemzetközi ügyfélkör megfelelő kiszolgálásáért mintegy 40 fős személyzet lesz felelős.

A Vapiano koncepciója a mediterrán ételekre épít, melyeket a vendégek szeme láttára készítenek el. A rendelés közvetlenül a szakácsoknál történik, így nincs szükség pincérekre, illetve a fizetés is egy intelligens chipkártya-rendszerrel működik. A 2002-ben, Hamburgban alapított vállalat mögött Kent Hahne, Klaus Rader, Gregor Gerlach és Friedemann Findeis német magánbefektetők állnak.

A Vapiano Franchising International ügyvezető-igazgatója, Mario C. Bauer, több más neves előadó mellett, részt vesz előadóként, és megosztja tapasztalatait - az éttermi és gyorséttermi franchise szakma képviselőinek megrendezésre kerülő - londoni Restaurant Franchising & Innovation Summit 2017 szakmai találkozón.