Ma kezdődik a DH részvények értékesítése

A magyarországi központú Duna House csoport regionális ingatlanközvetítési hálózata (Duna House, Smart Ingatlan, Metrohouse) 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkezik. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt 2015-ben.
Hétfő
2016.10.17.
A Duna House hazai alaptevékenységében, a franchise szegmensben, és a lengyel piac kiaknázásában is lát további növekedési lehetőséget.
 

Tőzsdére megy az ingatlanközvetítő Duna House Holding Nyrt., a társaság részvényeinek értékesítése hétfőn kezdődik nyilvános és zártkörű eladásban, melynek során a társaság 3 060 000 törzsrészvényéből legfeljebb 900 ezret értékesítenek – közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón. A minimum részvényár 3900, a maximum 5250 forint, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg. A jegyzés október 17-től 27-ig tart, de túljegyzés esetén 3 nap után lezárható. A társaság részvényeinek tőzsdei kereskedése előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kezdődhet meg.

Nagy Kálmán, a vezető forgalmazó Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója elmondta: a befolyó vételárból új részvények forgalomba hozatalával 1,5 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a társaság. A részvényértékesítésből befolyó forrással a társaság üzletfejlesztési céljait kívánják finanszírozni, 500 millió forintot refinanszírozásra, 350 millió forintot tagi kölcsön törlesztésére, 131 millió forintot kötvénykötelezettségekre fordítanak.A részvényjegyzésre a Concorde Értékpapír Zrt. mellett az ERSTE Befektetési Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az MKB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban, országszerte több mint 20 városban lehetőség lesz.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója kifejtette: nagy öröm, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a tőzsdét, és ott von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. Hozzátette: a BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját.

A Duna House már tavaly is megpróbálkozott egy részvénykibocsátással, de akkor felfüggesztették a jegyzést, mert az értékesítés időszakában benyújtottak egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely érzékenyen érintette a társaság egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítés – bevételeit. Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője, ezzel kapcsolatban elmondta, a 2 százalékos hitelközvetítői jutalékplafon bevezetése ellenére nem csökkentek az eredmények, sőt sikerült tovább fejleszteni a cégcsoportot.

A Duna House idén áprilisban vásárolta fel a lengyel Metrohouse ingatlanközvetítői franchise-t, amely 78 irodájával Lengyelország legnagyobb ingatlanos hálózata. A cégcsoport további növekedési lehetőséget lát a magyar alaptevékenységben, a franchise szegmensben, a saját irodákban és a pénzügyi termékek közvetítésében is. A kedvező szabályozási változások (5 százalékos áfa, csok) miatt most már ingatlanfejlesztésekkel is jelen van a cég a piacon, négy projektben érdekelt, 430 lakással. Emellett a nyáron elindult Impact ingatlanalappal lakóingatlan fókuszú ingatlanalap-kezelési tevékenységbe kezdett.


BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A háziállat vállalkozások jövője /2022.07.29.

A világszerte több mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Milyen hosszútávon franchise partnerként? /2022.06.30.

A világszerte több, mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta, azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Hogyan áraznak a nagy hálózatok? /2022.06.29.

A Burger King anyacégének vezérigazgatója, Jose Cil tartott előadást, ahol körülírta milyen vezérelvek alapján áraz többek között a Tim Hortons, a Popeye, illetve a Firehouse Subs.

Sport és vállalkozás /2022.06.13.

Rendkívül kevés cég specializálódott edzőpályák építésére és renovációjára, és még ennél is kevesebb kínál franchise lehetőséget. Az Inteko amellett, hogy az egyik legismertebb márka a szegmensben, most franchise hálózat építését is tervezi olyan partnerek bevonásával, akik válaszolni tudnak a sportpályák iránti növekvő piaci igényekre.

Fejleszd a tehetséged és győzd le a gyengeségeid /2022.05.06.

A Verbatoria több, mint 20 országban kínál neurometriai tesztelési lehetőséget az emberek veleszületett tehetségének felismerésére és elemzésére. Kiket keres partnernek a hálózatnak?

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.