Lengyelországban vásárolt be a Duna House

A Metrohouse cégcsoport 2006-ban kezdte tevékenységét Lengyelországban, jelenleg 80 irodával és több mint 600 értékesítővel működik a 38 milliós lengyel piacon. Üzleti modellje hasonlít a Duna House tevékenységéhez: a franchise hálózat mellett saját irodákat működtet, és hitelközvetítési tevékenységet végez.
Péntek
2016.04.22.
A magyar ingatlanpiaci cégcsoport megvette a lengyel piac elsőszámú ingatlan- és hitelközvetítő franchise hálózatát.
 

A Duna House Holding Nyrt. (DH) megvette Lengyelország legjelentősebb ingatlan- és hitelközvetítő franchise hálózatát tulajdonló Metrohouse cégcsoportot. A már lezárult tranzakcióval a Metrohouse 100 százaléka a DH tulajdonába került – tette közzé a Duna House Holding a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tájékoztatás szerint a befektetett összeg egy részét 91 500 Duna House részvénnyel egyenlítették ki, a fennmaradó rész finanszírozása banki hitelből történik. A tranzakció eredményeként a Metrohouse többségi tulajdonosa, az MKC Investments Sp. z.o.o. a DH 3 százalékos tulajdonosává vált.

A Metrohouse cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly körülbelül harmada volt a Duna House csoport árbevételének, az eredményesség szempontjából pedig 2015. második felétől kezdett profitot termelni a közlemény szerint. A Duna House csoport értékesítésből származó nettó árbevétele 2015-ben 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett, adózott eredménye 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt.

A társaság törzsrészvényei 2015. október 28-án kerültek fel a BÉT terméklistájára, ám egyelőre nem kereskednek velük. A részvények nyilvános értékesítése tavaly november elején kezdődött, a társaság azonban az értékesítés felfüggesztését kérte. Ennek indoka, hogy a részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítésnek – a teljesítményét befolyásolhatja.


BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A háziállat vállalkozások jövője /2022.07.29.

A világszerte több mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Milyen hosszútávon franchise partnerként? /2022.06.30.

A világszerte több, mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta, azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Hogyan áraznak a nagy hálózatok? /2022.06.29.

A Burger King anyacégének vezérigazgatója, Jose Cil tartott előadást, ahol körülírta milyen vezérelvek alapján áraz többek között a Tim Hortons, a Popeye, illetve a Firehouse Subs.

Sport és vállalkozás /2022.06.13.

Rendkívül kevés cég specializálódott edzőpályák építésére és renovációjára, és még ennél is kevesebb kínál franchise lehetőséget. Az Inteko amellett, hogy az egyik legismertebb márka a szegmensben, most franchise hálózat építését is tervezi olyan partnerek bevonásával, akik válaszolni tudnak a sportpályák iránti növekvő piaci igényekre.

Fejleszd a tehetséged és győzd le a gyengeségeid /2022.05.06.

A Verbatoria több, mint 20 országban kínál neurometriai tesztelési lehetőséget az emberek veleszületett tehetségének felismerésére és elemzésére. Kiket keres partnernek a hálózatnak?

népszerű a fórumban

Bemutatkozik a Zöld Planéta

Mivel a rendszerünkhöz különböző vezetői szinteken lehet csatlakozni, mindenki eldöntheti kinek mi a sok!Itt vannak alternatívák, amik a jelen gazdaságban már nincsenek és...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Nem attól lesz valaminek létjogosultsága, mert egyes emberek azt mondják róla, hogy életképes! Ettől több kell: Működést kell igazolni,mert az eredmények juttatnak valamit...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Válaszolok rendszergazdaként és programalkotókét! Ebben az el anyagiasodott világban egy bármilyen pozícióhoz csak szimplán pénzért is hozzá lehet jutni és kapcsolatokkal. A...

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.24.
Bemutatkozik a Zöld Planéta

Hol vannak a hozzászólások, fórumozók? Ha ez perspektivikus, akkor mi ez a csend? Vagy túl sok az 5 millió+áfa? üdvözlettel Erdei Ferenc

4 hozzászólás
utolsó 2013.08.22.
Prémium autószerviz hálózat épül

Sajnos nincs és nem is lehet \"prémium autós\" definíció. A futóműnek, féknek, közlekedésbiztonsági alkatrészeknek még a régebbi gépjárműveknél is kivállóan kell működniük....

3 hozzászólás
utolsó 2013.06.25.
Ismét Paris Smile a Syma-ban

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az említett üzletilehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel

1 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Szépség és franchise

Tisztelt cím! Szeretnék részletes tájékoztatást az üzleti lehetőségről!ombodieva@freemail.hu  Köszönettel!

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Szépség és franchise

Érdeklődöm van-e lehetőség a részletes tájékoztatásra a következő elérhetőségeken: mariann05@freemail.hu +36-30-5830028

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.19.