Olasz pizza új köntösben

A franchise licence megvásárlásakor különböző üzletformátumok közül lehet választani.
Kedd
05.06.2012
Elsőre különösnek tűnhetnek a Konopizza termékei, azonban már 25 országban terjeszkedik dinamikusan az olasz franchise.
 

2011. szeptemberben mutatkozott be Magyarországon a nagysikerű olasz franchise vállalkozás, melynek kitalálója Rossano Boscolo, a vendéglátásban jól ismert Boscolo család tagja. Az étteremlánc kialakulását egy egyszerű felismerés alapozta meg, mégpedig az, hogy ha egy szelet pizzát felgöngyölünk, akkor az egy tölcsér formáját veszi fel. Rossano Boscolo irányításával létrehoztak egy speciális sütési technológiát, és kialakítottak egy olyan mesterséges adalékoktól mentes, elősütött pizzatésztát, amely előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik tradicionális társánál. A tölcséres pizza fogyasztható séta közben, sokáig meleg marad, sőt még egészségesebb is tradicionális társánál – egyszóval tökéletesen megfelel a modern idők gyorséttermi ételének.

Az olasz vállalkozás 2009-ben lépett először más országok piacára és azóta hihetetlen ütemben terjeszkedik. Gyakorlatilag két év alatt megduplázta azon országok számát, ahol jelen van. A Konopizza franchise négy eltérő egységgel üzemeltethető: étterem (megtalálható a teljes választék), mobil egység (szűkített választék), ”kioszk” jellegű büfésarok (szűkített választék) és „üzlet az üzletben” egység. Magyarországon jelenleg Szolnokon működik étterem, Cegléden pedig a Hamma Mia étterem bővítette kínálatát a Konopizza termékeivel. „Mivel egy fiatal vállalkozásról van szó, igyekszünk kollegiális viszonyt kialakítani partnereinkkel - mintsem hierarchikust - annak érdekében, hogy az időközben felmerülő kezdeti hibákat együtt tudjuk kiküszöbölni.” – mondta Kulcsár Gábor, a Konopizza Hungary Kft. ügyvezetője.

Mivel itthon még gyerekcipőben jár a vállalkozás, egyelőre kedvezőbb feltételekkel lehet csatlakozni a hálózathoz. Az átvevők fixen meghatározott havi royalty-t kötelesek fizetni, amelynek jelenlegi összege egy Konopizza étterem esetében 70,000 Ft+Áfa. „Filozófiánk része, hogy nem az árbevétel egy bizonyos százalékát kérjük el havonta, mivel úgy gondoljuk, hogy a jobb eredményeket elérő partnerek magasabb bevétele kizárólag az ő érdemük.”

(pcs)