Magyar termelőt díjazott a franchise óriás

A McDonald’s Kft. 23,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2015-ben. A teljes, 89 üzletet számláló magyarországi hálózat – beleértve a franchise alapon működő üzleteket is – tavalyi forgalma több mint 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
Kedd
05.07.2016
Fenntarthatósági, technológiai és üzleti szempontok alapján egy magyar cég lett a McDonald’s első csirkehús-beszállító mintagazdasága.
 

A világon elsőként a magyarországi MasterGood csoport baktalórántházai broiler telepe nyerte el a McDonald's csirkehús-beszállítói között a fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott mintagazdaság minősítést – jelentette be Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a McDonald's és az észak-kelet magyarországi MasterGood csoport együttműködése azért példaértékű, mert szerencsésen ötvözi a perspektivikus üzleti elgondolást, a legkorszerűbb termelési technológiákat és a fenntarthatóság szempontját.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján ismertette, a baromfiágazat kibocsátása 2015-ben 326,7 milliárd forint volt, a teljes mezőgazdasági kibocsátás 13,3 százaléka. A hazai hústermelés több mint felét a baromfiágazat adja, baromfihúsból saját szükségleténél 70 százalékkal többet termel az ország – mondta.

Bárány Péter, a MasterGood csoporthoz tartozó Baromfi-COOP kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a mintagazdaság címet elnyerő telepet zöldmezős beruházásként 1,2 milliárd forintból hozták létre. Az MTI kérdésére az ügyvezető igazgató elmondta, a MasterGood csoport tavalyi árbevétele elérte a 45,3 milliárd forintot, szemben az előző évi 43 milliárd forinttal, az idén pedig csoportszinten mintegy 48 milliárd forint konszolidált árbevételt terveztek.