Tea-üzlet 35 éves hagyománnyal

Ha expanzióról van szó, akkor franchise – vallja a hálózatfejlesztést helyi franchise partnerekre alapozó Demmers Teaház hálózat. A saját márkás teákat, valamint a hálózat egyéb termékeit - a saját és franchise márkaüzletek mellett - nagykereskedelmi és vendéglátóipari partnerek is forgalmazzák.
Hétfő
11.04.2016
Ausztriában, Magyarországon és Kelet-Európában terjeszkedne tovább franchise partnerek bevonásával a Demmers Teahouse.
 

Az első Demmers Teahouse teázót a brit származású Andrew Demmer nyitotta meg 1981-ben, Bécsben. Ma, 35 évvel az alapítást követően, a vállalat nemcsak Ausztriában rendelkezik több mint egy tucat franchise üzlettel, de franchise partnerek révén, összesen közel 20 helyszínen van jelen Magyarországon (5 teaház), Finnországban, Lengyelországban, Romániában és Japánban is. Most elsősorban ezeken a meglévő piacokon jöhetnek további üzletnyitások.

A vállalat alapítója, Andrew Demmer a közelmúltban nyilatkozta az osztrák WirtschaftsBlatt üzleti napilapnak, hogy a cég jelenlegi tervei között 2-3 új franchise partner szerepel Nyugat-Ausztriában, valamint új helyszínek Magyarországon és a kelet-európai régióban, ezen belül Csehországban, Lengyelországban és Romániában. Ennek megfelelően várják hazánkban a franchise érdeklődőket (elsősorban a vidéki nagyvárosokból), és folyamatosan zajlanak a tárgyalások a partner-jelöltekkel.

A Demmers Teaház elsősorban a teák szerelmeseit keresi a franchise partnerek személyében, akik siker-orientáltak, illetve megfelelően tudják képviselni vállalkozásuk, valamint a márka üzleti és szakmai oldalát egyaránt. A partnerekkel szemben további elvárás, hogy aktívan részt vegyenek az üzlet napi menedzsmentjében és az értékesítési folyamatokban.

A franchise központ pedig – a támogatási rendszer keretében – segít franchise partnereinek többek közt a megfelelő helyszín kiválasztásában, az üzlettervezésben és -kialakításban, a pénzügyi tervezésben (befektetés, megtérülés, stb.), valamint betanítást, oktatást, marketingtámogatást és széles (több mint 300 fajta teából álló) termékkínálatot is biztosít. A Demmers teaházak átlagos alapterülete 25-35 m2 (plusz 5 m2 raktár), az üzletek általában forgalmas sétálóutcákon és plázákban találhatók.