Újabb mérföldkőhöz ért a Subway Európában

Az első európai Subway 1992-ben nyílt meg Írországban. A szendvicses étteremlánc – az öreg kontinensen belül – az Egyesült Királyságban a legkeresettebb, itt csaknem 2150 helyszínen van jelen, és csak a tavalyi évben 300 új egységgel bővült.
Szerda
06.04.2016
A legújabb étteremnyitással már ötezer helyszínen érhető el a szendvicses gyorsétteremlánc az öreg kontinensen.
 

Amikor a Subway franchise 1965-ben útjára indult az Egyesült Államokban, az akkor 17 éves Fred DeLuca alapító valószínűleg még nem sejtette, hogy 50 évvel később 44700 helyszínen lesz jelen a márka a világ 110 országban vagy, hogy megnyitja 5000. éttermét Európában. Pedig március végén pontosan ez utóbbi történt, az európai mérföldkő a skóciai Livingstonban jött el a hálózat számára.

Fantasztikus eredmény ez, és remekül mutatja azt az erős vállalkozói szemléletet, mellyel franchise partnereink rendelkeznek, akik kemény munkával remek termékeket és ügyfélszolgálatot biztósítanak vásárlóinknak szerte a világon” – kommentált a megnyitó után Justin Goes, a Subway regionális igazgatója. A szendvicses gyorsétteremlánc jelenleg több mint 30 európai piacon rendelkezik éttermekkel, és csak az Egyesült Királyságban 300 új egységgel bővült a tavalyi évben.

Az 5000. európai egységet kialakító és üzemeltető Haj Atwal franchise partnernek ez már a 16. Subway étterme az irányítása alatt. Az, hogy egy franchise partner több egységgel is rendelkezik, korántsem ritka a szendvicses márka esetében, például a Subway hálózatához világszerte csatlakozott, nagyjából 21 ezer franchise partner több mint fele üzemeltet legalább két éttermet. Sőt, a franchise hálózat tájékoztatása szerint, ma már az újonnan értékesített franchise licencek több mint 70 százalékát meglévő franchise partnerek vásárolják meg.

Magyarországon a márka fejlesztése az első étterem sikeres bemutatkozásának köszönhetően 2005-ben kezdődhetett meg, elsősorban a fővárosra, valamint a vidéki nagyvárosokra koncentrálva. A Subway hazánkban kizárólag franchise átvevőkre támaszkodva fejleszti hálózatát, így folyamatosan keres új partnereket.

Egy jól ismert márka és rentábilis vállalkozás mellett a hálózathoz csatlakozó vállalkozók olyan további szolgáltatásokat és támogatást kapnak befektetésükért cserébe, mint a segítség a megfelelő helyszín kiválasztásban, tárgyalások az üzlethelyiség tulajdonosával, étterem-design és kialakítás, intenzív tréningek a franchise partner és alkalmazottai számára, minőségi beszállítók, működésjavító tanácsadás és egyéb egyéni, hatékonyságnövelő támogatások.