Világszerte közel 3400 Arby’s étterem működik, melyek több mint kétharmada (2400) van franchise partnerek kezében.
Szerda
24.02.2016
Az amerikai Arby’s étteremlánc a gyors kiszolgálást egyesíti a prémium minőséggel. Most Magyarországon is bizonyítana a márka.
 

A legfrissebb piackutatások azt mutatják, hogy napjaink étkezési szokásaira egyre nagyobb hatással van – az ár és gyorsaság mellett – az egészségesség és az ételek minősége is. Igaznak tűnik ez a trend szerte a világon, és az Arby’s – amely mintegy három és fél ezer éttermet működtet 3 kontinensen – pont ebben különbözteti meg magát a versenytársaktól: csak kiváló minőségű alapanyagok és szolgáltatás az, ami a magát prémium kategóriába soroló gyorsétterem lánc egységeit jellemzi.

Az Arby’s éttermek menüje a bőségesen adagolt és prémium minőségű steakekre, baconre, csirke- és pulykahúsokra alapoz, melyekkel igyekszik minden korosztályt megcélozni, igaz legnagyobb ütemben – főleg az Egyesült Államokban – a fiatal vásárlók száma növekszik. Amellett, hogy elsősorban a húsokban (és az abból felhasznált mennyiségben) rejlik az Arby’s különlegessége, a menüben a szendvicsek mellett találunk sültkrumplit, salátákat, desszerteket és shake-eket is.  

Az utóbbi években folyamatosan emelkedett az Arby’s átlagos, egy étteremre jutó forgalma. A hálózat teljes értékesítésének legnagyobb része a ”drive-through” formátumú éttermekből származik, de egyre népszerűbbek a klasszikus, beülős éttermek is. A jellegzetes Arby’s hangulatot a meleg színek és a természetes-, faanyagokból kialakított világos belsőtér jellemzik, modern megvilágítással, fekete-fehér dekorációval.

Az Arby’s üzleti koncepciója most már Magyarországon is elérhető a vállalat franchise rendszerének köszönhetően, melynek keretében az amerikai vállalat exkluzív szerződést kínál a magyarországi franchise partnernek. „A magyarországi franchise partner személyében olyan komoly céget keresünk, amely ismeri ezt a piaci szegmenst és van tapasztalata a vendéglátóiparban is. Emellett a partnernek kell rendelkeznie egy jó helyszínnel (vagy lehetőséggel annak bérlésére / megvásárlására), és további éttermek nyitását is vállalni kell a következő néhány évben – ami azt jelenti, hogy jelentős tőkére is szükség van a franchise partnerré váláshoz. Előny, ha a jelentkezőnek van franchise átvevőként vagy átadóként szerzett tapasztalata” – magyarázta el a hálózat partnereivel szemben támasztott követelményeket William Edwards, a márka magyarországi bevezetéséért felelős EGS vállalat vezérigazgatója.   

Az Arby’s franchise rendszerében számos étterem-formátum közül választhatnak a partnerek, melyek helyigénye 60-185 négyzetméterig terjedhet. „A franchise partner minden szükséges támogatást és segítséget megkap a helyszín kiválasztásában, kialakításában és a szélesebb közönséggel történő megismertetésében. Ez magába foglalja többek közt az amerikai képzést is, ami egy 6-8 hetes oktatási programot jelent a vállalat székhelyén” – avatott be Edwards.

Az első Arby’s étterem az Ohio állambeli Boardmanban nyitotta meg kapuit 1964-ben, és mindössze egy évvel később az első franchise partnert is megnyerte magának. Ma, az Egyesült Államokon kívül a márka jelen van Kanadában, Törökországban, valamint a Közel-Keleten.

További információkért az Arby’s koncepcióról, franchise lehetőségről és a partnerekkel szemben támasztott követelményekről kérjük, tekintse meg a franchise katalógust