Maximum hatékonyság, személyre szabva

A Personal 20 edzések következtében az ügyfelek izomtömeg növekedésre, alakformálásra, a narancsbőr kezelésére, funkcionális rehabilitációra és általában, egy fittebb és egészségesebb életre számíthatnak.
Szerda
2015.07.29.
A Concept Csoport legújabb koncepciójával forradalmasítaná a fitnesz ágazatot. Magyarországon is kezdetét veszi a franchise partnerek bevonása.
 

A Personal 20 egy új fitnesz franchise, ami személyre szabott edzésprogramokra és EMS (Electro Muscle Stimulation – Elektromos Izom stimuláció) gépek használatára alapszik. A legújabb márka és a hozzátartozó franchise koncepció kialakításakor a szépségápolásban évtizedes tapasztalattal rendelkező Concept Group (olyan franchise hálózatok tulajdonosa, mint a BodyConcept és DepilConcept) nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a fitnesz ágazat forradalmasítását. A gyors terjeszkedést franchise rendszerben kívánják megvalósítani a tulajdonosok, és megkezdték franchise átvevők bevonását – többek közt Magyarországon. A franchise partnerek egy olyan csoport támogatására számíthatnak, amely összesen 14 országban 180 franchise átvevővel rendelkezik.

Az elhízást napjainkban még nem tekintik olyan veszélyesnek az egészségre, mint a dohányzást, mégis, több ember hal meg ennek következtében, mint a dohányzás eredményeként. Pedig, ahogyan az Európai Elhízástudományi Társaság (European Association For The Study of Obesity – EASO) tanulmányának előszavában is áll „A testmozgás hiánya megduplázza a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, 30 százalékkal növeli a magas vérnyomás és 50 százalékkal a cukorbetegség kialakulásának esélyét”. Semmi sem helyettesíti a testmozgást, mégis a Föld teljes lakosságának mindössze 8 százaléka mozog rendszeresen. A nyugati országokban a lakosság mindössze 7 százaléka jár sport- vagy konditerembe, és kevesebb, mint 0,5% fogad fel személyi edzőt. Ez azt mutatja, hogy a piac több mint 80 százaléka még kiaknázatlan.

De mégis milyen okok húzódnak az emberek fitnesztermektől való távolmaradása mögött, és milyen megoldást lehet erre kínálni – tette fel a kérdést a Concept csoport. A válasz egy olyan fitneszterem megalkotása lett, ami idő hatékony (egy edzés mindössze 20 perc), személyi edző irányítása alatt zajlik, valamint kevesebb energia befektetéssel jobb eredményeket érhet el vele az ember – köszönhetően az exkluzív EMS felszerelésnek.

Amellett, hogy a Personal 20 edzéseket minden alkalommal személyre szabják, az EMS gépek használata jelenti a koncepció különlegességét és egyben hatékonyságának titkát. Az EMS gépek ugyanis egy, az izomba továbbított elektromos impulzuson keresztül stimulálják azt, ami az izom erősödését és jobb vérellátást eredményez. Amikor valaki természetes körülmények között terheli izmait teljes erejéből, akkor az izomrostok mindössze 30 százaléka húzódik össze, míg a maradék 70% „szunnyadó” állapotban van. Az EMS módszerrel edzés közben az izmok elektromos stimulációjával teheti hatékonyabbá azt. Olyan élsportolók, mint Rafael Nadal teniszező, Cristiano Ronaldo labdarúgó vagy a teljes Bayern München labdarúgócsapat, már régóta használnak EMS felszerelést.

A Personal 20 húsz perces edzései ennek megfelelően rendkívül hatékonyak, és egy-egy 60 perces hagyományos edzéssel érnek fel. Az edzések hatékonysága a gyakoriságban is megmutatkozik, ugyanis heti egy EMS edzés heti három hagyományos edzésnek felel meg. Minden edzés egy fizikoterápiás vagy egyetemi végzettséggel rendelkező szakember irányítása alatt történik. A felszerelésnek köszönhetően az edzések teljesen biztonságosak, és nem áll fenn az ízületi vagy izomsérülés veszélye, miközben a folyamat teljesen fájdalommentes is. A programokat minden ügyfél esetében személyre szabják, egyedi ügyfél-elégedettségi garanciával rendelkeznek, és kiegészíthetők komplett diétás-, és étrend kiegészítő modulokkal is.

A franchise központ biztosítja a franchise partnerek vállalkozására szabott marketing tervet, éves oktató terveket, online képzést, exkluzív felszerelést és technológiai megoldásokat. A partnerek olyan további előnyöket élvezhetnek, mint az alacsony befektetési igény, kiegészítő értékesítési csatornák vagy a franchise garancia. Utóbbi valóban egy garanciát jelent az üzleti sikerre: amennyiben a vállalkozás nem éri él a közösen meghatározott célokat, akkor a franchise központ visszavásárolja a felszerelést.

A Personal 20 stúdiók koncepcióját úgy tervezték, hogy alacsony helyigényének köszönhetően könnyedén kialakítható vagy akár meglévő kondi-, fitneszterembe integrálható legyen. Így egy önálló, 3 állomásos fitneszstúdió helyigénye nagyjából 60m2, míg a 4 állomásosé 80m2. A franchise csomag tartalmazza az önálló stúdió kialakításához szükséges 2 EMS szettet, a kiegészítő edzésfelszerelést (TRX, súlyzók, stb.) és a kezdeti marketing csomagot, míg egy meglévő fitneszteremben vagy SPA központban kialakítható Personal 20 sarok elindításához 1 EMS szettet, és a kezdeti marketingcsomagot.