Rekord nyereség

A Vapiano étteremláncot a közelmúltban sok kritika érte (elsősorban hazai piacán), azonban ezek a hangok most egy ideig biztosan elhallgattatnak, ugyanis a német vállalat 13 éves fennállása legjobb eredményeit jelentette 2015 első félévében. A kínálatában főként tésztákat, pizzákat és salátákat felsorakoztató lánc nyeresége világszerte 35 százalékkal emelkedett, míg a forgalom közel 10 százalékkal – mondta el a konkrét számok megnevezése nélkül Gregor Gerlach résztulajdonos. Az étteremlánc árbevétele 2014-ben elérte a 386 millió eurót, amiből a németországi értékesítések 175 millió euróra rúgtak.
Hazai piacán 15 százalékkal nőtt a Vapiano forgalma az idei első félévben az előző év azonos időszakához képest. Az erős eredményeket (úgy Németországban, ahogy a nemzetközi piacokon is) elsősorban az étteremnyitásoknak köszönheti a franchise. 2015-ben további 30 étterem megnyitását tervezi a hálózat, amivel 30 országban összesen 180-at számlálna a Vapiano éttermek száma. Magyarországon 2007-ben jelent meg a hálózat, azóta összesen 4 budapesti étterem nyitotta meg kapuit – legutóbb 2013 őszén. Akkor a vállalat úgy nyilatkozott, hogy egy fővároson kívüli étterem megnyitása 2015-re lehet reális.
A gyorséttermi koncepció elsősorban a mediterrán ételekre épít, amelyeket a vendégek szeme láttára készítenek el, és amelyek között – a változó fogyasztói igényekre reagálva – egyre nagyobb szerepet fognak kapni a saláták. A rendelés közvetlenül a szakácsoknál történik, így nincs szükség pincérekre, illetve a fizetés is egy intelligens chipkártya-rendszerrel működik. A Vapiano mögött Kent Hahne, Klaus Rader, Gregor Gerlach és Friedemann Findeis német magánbefektetők állnak.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
legolvasottabb

A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Még olyan óriások is, mint a közel 40.000 egységgel rendelkező McDonald's sem sikeres minden piacon. Összegyűjtöttünk 10 olyan országot, ahol valamilyen oknál fogva nem tudott gyökeret verni az amerikai franchise.
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.