Az elérhető technológiák közül jelenleg világszerte a fénytechnológiával működtetett kozmetikai fogfehérítést tartják a leghatékonyabbnak és legbiztonságosabbnak. A fotopolimerizáció során a fény hatására a fog színe természethűen áll helyre.A Smilepoint franchise rendszerben használt Futura 2400™ készülék egy olyan hideg kék fényű, alacsony hőmérsékletű orvostechnikai LED lámpa, amely kényelmessé és teljesen biztonságossá teszi a háromszor 15 perces fogfehérítést.
Szerda
2015.02.18.
A Smilepoint másfél év alatt egy félszáz értékesítési pontból álló franchise hálózatot épített ki, ami egy villámgyors expanzió első lépését jelenti.
 

Az USA-ban, az Európai Unió országaiban és Ausztráliában egyre növekvő kereslet jelentkezik a mindenki számára elérhető kozmetikai fogfehérítés iránt. Az említett országokban történt felmérések szerint a megkérdezettek 98 százaléka tekint a fehér fogsorra és mosolyra, mint szociális kapcsolati értékre, 96% szerint egy szép mosoly érzelmi és szexuális vonzerőt jelent, 74% szerint pedig egy szép és megnyerő mosoly nagymértékben segít a szakmai karrier fejlődésében is. A fogfehérítő termékek globális forgalma 2013-ban már elérte a 12 milliárd USD értéket, és ezt a hatalmas piacot célozta meg Magyarországon ,valamint Közép-Kelet Európában a Smile Partner Zrt. A 2013-ban alapított magyar vállalat Smilepoint kozmetikai fogfehérítő franchise rendszerével kínál fogfehérítő termékeket, melyek jelenleg már több mint 50 fogfehérítő- és szépségszalonban, wellness- és fitneszközpontban érhetők el a fogyasztók számára.

A Smilepoint alig több mint egy év alatt egy közel félszáz értékesítési pontból álló franchise hálózatot alakított ki, ami úgy tűnik egy gyors hazai és nemzetközi terjeszkedés első lépése csak – a hálózat rövid távú tervei között az országos lefedettség, és a környező országok piacainak meghódítása is szerepel. A Smilepoint kozmetikai fogfehérítés franchise egy rugalmas rendszert jelent, a franchise átvevő partnerek számára nincs kötelezően előírt vállalkozási forma, a franchise működtetésére mind egyéni vállalkozók, mind társas vállalkozások (pl: bt., kft.) szerződhetnek.

A Smilepoint franchise rendszerben kiemelt figyelmet fordítanak viszont a partnerek kozmetikai fogfehérítési ismereteivel kapcsolatos oktatásra. Az oktatási feladatot képzett tréner végzi, és az oktatás során a partnerek megismerkednek a kozmetikai fogfehérítés elméleti (definíciók, hatóanyagok), jogi (vonatkozó előírások) ismereteivel, tájékoztatást kapnak az ún. gyakori vevői kérdésekről, ellenjavallatokról és lépésről lépésre gyakorlatban is elvégzik a kozmetikai fogfehérítést. A Smilepoint franchise minden partnere számára a kozmetikai fogfehérítés menetét leíró és a fogfehérítő termékek hatóanyagára vonatkozó elektronikus és nyomtatott tájékoztató anyagot biztosít, és személyes konzultációs segítséggel is rendelkezésre áll.

A franchise együttműködés során nyújtott támogatási rendszer további elemei az előírt EU-s és nemzeti jogszabályoknak megfelelő termékregisztráció, a kozmetikai fogfehérítő termékek sikeres értékesítéséhez kidolgozott értékesítési know-how, valamint átfogó marketing és PR támogatás (kommunikációs stratégia, arculat, kampányok, ingyenes és rendelhető marketingkommunikációs eszközök) is.

A Smilepoint rendszerében egy franchise jog megvásárlása 3 évre történik, a szükséges befektetés pedig viszonylag nagyobb skálán (pár százezer forinttól a több millió forintig) mozoghat attól függően, hogy partnerként milyen franchise- és bérletkonstrukciót választunk. A Smilepoint franchise rendszerben van lehetőség fogfehérítő sarok működtetésére akár már 4 négyzetméteren szépségipari, turisztikai, fitness, wellness, fogorvosi  környezetben vagy önálló kozmetikai fogfehérítés szalon kialakítására is.