Az Amaryllis franchise koncepciók remek üzleti lehetőséget kínálnak orvosok, esztétikai-, sebészeti központok, kozmetikusok, masszázs- és szépségszalonok számára egy új vállalkozáshoz vagy a már meglévő bővítéséhez.
Szerda
2014.11.26.
Három különböző franchise koncepcióval venné be a magyar piacot az Amaryllis esztétikai és szépségápolási márka.
 

Ahogy Magyarországon, úgy a Cseh Köztáraságban (és a régióban) is, az utóbbi években rendkívül elterjedtek a szépségszalon márkák, a piac telített, és minden új szereplőnek nagy versennyel kell számolnia. Éppen ezért az ágazatban induló kisvállalkozások célja általában egy gondosan kiválasztott helyszínen felépíteni egy prosperáló üzletet, de legalábbis nem a nemzetközi expanzió. A Cseh Köztársaságban alapított Amaryllis ezzel szemben pontosan ez utóbbit tűzte ki célul, miután létrehozott egy jól összerakott szépségközpont koncepciót – amit azóta két további követett. A márka most a magyarországi piacra lépéshez keres mester és egyéni franchise partnereket.  

Ugyan az Amaryllis márka – a franchise rendszer fejlesztésének második évében – még mindig gyerekcipőben jár, a Cseh Köztársaságban nemrég megnyitotta harmadik Amaryllis Beauty Institute helyszínét. Hazai piacán már elindította a szolgáltatás- és termék szortiment tekintetében valamivel limitáltabb Beauty Point koncepcióját is, valamint a kisebb befektetés-igényű, mobil Beauty Point formátumot. Az első határon túli Amaryllis Beauty Institute is megnyitotta kapuit Pozsonyban, amivel a franchise központ végérvényesen felkészült a franchise koncepció nemzetközi adaptálására is.

A rendkívül versengő piacon különösnek tűnhet a nemzetközi expanzió, hiszen egy kisvállalkozásról van szó, ráadásul az egész azzal kezdődött, hogy a marketing tevékenységén akart javítani a későbbi rendszergazda. „Az erős marketing szerepet játszott mind a meglévő szalonok értékesítésének növekedésében, mind pedig a koncepciónk utáni kereslet felerősödésében. Egyre több érdeklődést kaptunk hazai és nemzetközi befektetőktől, akik a központtal akartak együttműködni” – avatott be Juraj Slovak, a márkatulajdonos Medi Health & Beuty vállalat kereskedelmi igazgatója, aki hozzá tette, hogy ezek a megkeresések indították be a franchise rendszer kidolgozását.

Az első nemzetközi Amaryllis franchise a márka fennállása második évben nyitott meg Pozsonyban. „Tekintettel arra, hogy ez az egység rendkívül nagy népszerűségnek örvend az orvosok körében is, jövőre további szalonnyitásokat és szlovákiai hálózatunk fejlesztését várjuk” – mondta el az igazgató. A szlovákiai sikereket látva a franchise hálózat úgy döntött, hogy Magyarországon is keresnek mester franchise partnert, de „egyelőre nem sikerült az Amaryllis franchise márka kiterjesztése, de folyamatosan tárgyalunk érdeklődőkkel.

Az Amaryllis három különböző franchise koncepció – a Beauty Institute, Beauty Point és a Beauty Mobil-Point – formájában kínál együttműködési lehetőséget. A Beauty Institute egy professzionális szépség-, valamint helyreállító- és rehabilitációs központot takar, ahol minden szolgáltatást egy orvos felügyelete alatt végez a magasan képzett személyzet. A Beauty Point esetében a franchise partner közvetlenül már meglévő szalonjában veheti át a szépségápolási termékeket és szolgáltatásokat (valamint az utóbbival járó képzéseket), ráadásul úgy, hogy a szalon nevét sem kell megváltoztatnia. A harmadik üzletformátum, a Beauty Mobil-Point pedig egy olyan koncepciót jelent, amely esetén nem szükséges külön üzlethelyiség, lehetőség van ügyféllátogatásra (otthoni környezet, szállodai szoba, munkahely, stb.), ami kiváló kezdő kozmetikusok vagy masszázs terapeuták számára.

Koncepciótól függően a franchise partnerré válás 1,2-20 millió forintos befektetést igényel, ami 6-24 hónapon belül megtérül. További információ a franchise ajánlatról a katalógusban