Egy 100-120 négyzetméteres üzlethelyiség már elegendő a vállalkozás beindításához.
Kedd
2012.04.24.
Magyarországon is van lehetősége arra, hogy csatlakozzon a világ legnagyobb fitness franchise hálózatához.
 

A Curves filozófiája egy olyan egyedi fitness központot takar, amely csak nőknek szól. Egy edzés mindössze 30 percet vesz igénybe, mely során egyesítették az erősítő edzést és a folyamatos kardiovaszkuláris mozgást, biztonságos hidraulikus gépek használatával. Az első fitness klubot 1992-ben nyitották az Egyesült Államokban, és azóta 74 országban 11,000 szalon működik a világ minden táján. A gyorsan fejlődő koncepció sikerét jól mutatja, hogy 2009-ben a Curves International kapta az Amerikai Franchise Szövetség „Az év franchise átadója” címét.

- Magyarországon a célunk, hogy az ország nagyvárosaiban összesen 30-50 Curves Klubot hozzunk létre - mondta Forgács Miklós, a Magyarországi Curves Klubok Egyesületének alelnöke.

A magyarországi partnerszalonok koordinálásáért felelős Forgács Miklós elmondta, hogy minden 20,000 fő feletti lakosságú város megfelelő piac lehet Curves női fitness terem létrehozására. Az egyszeri csatlakozási díj jelenleg 37,900 dollár (megközelítőleg 8,5 millió forint), amely tartalmaz 8 gépet és 8 „regeneráló állomást”, továbbá minden olyan szakmai tréninget is, amely egy önálló egység üzemeltetéséhez szükséges lehet. Az új franchise-tulajdonosok egy egyhetes angliai képzésen vesznek részt, majd saját maguk állíthatják össze csapatukat, melynek létszáma általában 4-5 fő.

Az országokra lebontott marketing tevékenységeket az amerikai franchise-központból irányítják. - Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Meghatározott területi határokon belül üzemeltetjük fitness termeinket, hogy ne lépjünk fel egymás konkurenciájaként. A Curves Egyesület legfontosabb feladata a partnerek közötti kapcsolat fejlesztése, és a tagok szakmai és gazdasági érdekeinek egyeztetése és elősegítése – emelte ki Forgács Miklós.


Papp Csaba
újságíró