A csatlakozó franchise átvevők, az évi 300 euró megfizetésével, részt vesznek egy kétnapos képzésen, ami kiterjed az ügyfélszolgálatra, értékesítési technikákra, kezelési programok kidolgozására, fogyókúra elemzésekre, valamint az eszközök használatára és megfelelő edzés technikákra. A központ kereskedelmi anyagokat és promóciós rendezvények forgatókönyvét is biztosítja partnereinek.
Szerda
2014.04.30.
Újabb piacokon, köztük Magyarországon is megjelenne a Studio Figura alakformáló és szépségszalon hálózat.
 

Egy évtized tapasztalata, közel 700 szalon világszerte, saját gyártóüzemben előállított alak-formáló felszerelés, fogyókúra kiegészítők – többek közt ezek a világszerte adaptált egyedi know-how létrehozójának, a Studio Figurának az eredményei. Csak az idei évben új Studio Figura szalonok nyíltak Lengyelországban, Görögországban, Svédországban és Norvégiában, és hamarosan újak nyílhatnak Magyarországon, Romániában és Szerbiában is. Világszerte működnek szalonok sikeresen, Litvániában, Lettországban, Oroszországban, Cipruson, Izraelben, Horvátországban, Spanyolországban, Bulgáriában és Fehéroroszországban.

Amikor tíz évvel ezelőtt, egy kis ötezer lélekszámú városban megnyílt az első Studio Figura, senki sem álmodott róla, hogy egy évtizeddel később ez a koncepció világszerte több tucat országban ismert lesz" – mondja Katarzyna Paluszkiewicz, a Studio Figura International marketing igazgatója. „Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlődésre, ezért minden évben egy új terméket dobunk piacra. Ezt mi nem minősítésekért vagy díjakért csináljuk. A legfontosabb számunkra a szalonok folyamatos támogatása, tanácsadás, amivel a partnerek növekedhetnek, ügyfeleik eredményeket érhetnek el.”

Egy stúdió elindítása 12-50 ezer eurós (kb. 3,6-15 millió Ft) befektetést jelent az eszközökbe, ez az összeg elsősorban az üzlethelyiség méretétől függ (a központban olyan üzleti tervet vázolnak fel, amely az adott üzlethelyiség sajátosságain alapszik). Általában az üzlethelyiségek mérete 50 és 100 négyzetméter között mozog. A franchise átvevők emellett 300 eurót (kb. 100 ezer Ft) fizetnek évente a hálózati tagságért és a központi támogatásokért.

Úgy döntöttünk, hogy az éves díjat alacsonyan tartjuk, ugyanis globális mértékekben gondolkozunk. Ami alapvető számunkra, az a szalonok megfelelő funkcionálása. Mi is üzemeltetünk egyet és rájöttünk, hogy az eszközök (mégha azok a legmagasabb minőségűek is) önmagukban még nem teszik életképessé a szalont. Ezért biztosítjuk partnereinknek azt a tapasztalatot és tudást, hogy hogyan keressenek pénzt” – mondta el a marketing igazgató.