A KiwiSun technológia fejlesztői úgy gondolják, hogy forradalmasítani fogják a nyugati szolárium kultúrát.
Hétfő
2014.03.17.
Már a 3. KiwiSun nyitja meg kapuit az angol fővárosban. A magyar szolárium technológia hódít a londoni fiatalok körében.
 

A Magyarországon egészségtudatos életfilozófiájáról ismert KiwiSun szolárium hálózat megjelenése nagy érdeklődésre tett szert az angol fővárosban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy rövid időn belül a magyar hálózat harmadik londoni szalonja nyitott meg a múlt héten. A londoni Master-franchise vállalkozás szintén magyar kézben van – kint élő fiatal magyar vállalkozók ismerték fel a lehetőséget a nagy-britanniai piacban.

A technológia lényege egy speciális zöld fényben rejlik, amely alacsony UV kibocsátás mellett természetes barnaságot eredményez és a pozitív élettani hatásokat helyezi előtérbe, mint például a közérzetjavítás és a D-vitamin termelés. Az egészségtudatos szolárium kultúrának azért van nagy jelentősége különösen a napfényszegény országokban, mert számos kutatás igazolta az egyenlítőtől távol élők D-vitamin hiányát, melynek kiemelkedő szerepe lehet a civilizációs betegségek kialakulásában, mint pl. a diabetes, autoimmun betegségek és daganatos megbetegedések.

A 20 éve alapított KiwiSun gyártóként kezdte, majd 2006-ban indította el franchise hálózatát, jelenleg Magyarországon már 20 KiwiSun szalon működik. A vállalkozás a gépek fejlesztését és gyártását jelenleg is Magyarországon végzi.

(OTS)