A Waffle House katasztrófa métere

A hálózat saját katasztrófavédelmi csapattal rendelkezik, hogy a sérült éttermek minél hamarabb megnyithassanak.
Hétfő
2024.03.18.
Honnan tudjuk mennyire komoly egy árvíz vagy tornádó? Elég kérni egy gofrit és kiderül.
 

Mit érdemes tudni a hálózatról?

Az Egyesült Államok déli részén közel 2000 gofrizóval üzemel, melyből több mint 400 egység Georgia államban található. Minden nap, minden órájában nyitva van, és csak nagyon súlyos okkal zárnak be. Ez utóbbi különleges, hiszen sok egység van az Atlanti óceán partján, ahol előfordulnak komolyabb természeti katasztrófák. A gofrizók ilyen esetekre saját gázpalackokkal rendelkeznek, így a sütés sose áll meg.

Az index ebben az esetben nem a cégen belülről jött, a FEMA (a Katasztrófavédelem helyi megfelelője) vezetője Craig Fugate vezette be a kifejezést. Mint rájött nehéz mérni gyorsan és pontosan, hogy egy katasztrófa mennyire érint súlyosan egy települést és lakóit.

Három szintet határozott meg:

  • Ha az étterem nyitva van, és gond nélkül üzemel nem történt jelentős esemény, a katasztrófa csak kis területet érintett, vagy nem súlyosan.
  • Ha nem teljes étlappal, de üzemel az étterem, az már súlyos katasztrófára utal, a Waffle House ilyen esetekre külön étlappal és ételekkel készül, így áramszünetek alatt sem maradnak éhen a vásárlók. Ebben az esetben kijelenthető, hogy komoly, de nem végzetes katasztrófa sújtotta a területet. 
  • A legsúlyosabb helyzetet így foglalta össze Craig Fugate: „Ha kiér a mentőcsapat és a Waffle House zárva van… Akkor tudjuk, hogy nagy a baj…”

A nem hivatalos mérést először 2004-ben vetették be Floridában, ahol azt adták ki a katasztrófa védelmiseknek, hogy oda vonuljanak ki, ahol bezár a környékbeli Waffle House-t Ez is mutatja egyes hurikánok, tornádok súlyosságát, a Katrina hurrikán alatt például 100 éttermet kellett bezárni, 7 pedig teljesen megsemmisült.

Dan Stoneking a FEMA szóvivője hozzátette, hogy az is fontos, hogy milyen gyorsan tudnak újra nyitni az éttermek, ebből lehet következtetni arra, hogy mennyi idő alatt tér vissza az élet a környékre.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.