Az oktatás is lehet jó befektetés

Trükkös Békák / A hagyományos oktatásból hiányzó programokon vehetnek részt a fiatalok
Szerda
2023.03.29.
Rendhagyó megoldással pótolja az oktatási szektor hiányosságait egy magyar vállalkozás.
 

Mi a közös az egészségiparban, számítógépes szolgáltatások és elektronikai eszközök, illetve az online kereskedelemben és ingatlan piacban? Egyik szektor se éri el az oktatási piacnak előrejelzett növekedési ütemet, míg az előbbi szektorokban 10-12% körüli növekedéssel számolnak a következő 5 évben, addig az oktatási szektorban ugyanez az arány 17.14%. Az állami oktatás merev berendezkedése miatt egyre több törés jelent meg aközött, amit a fiataloknak tanítunk és amire valóban szükségük lenne. A közoktatásban eltemetik a gyereket a házifeladatok és a bemagolt tananyagok alatt, miközben a lelkiállapotukra egyre kevesebb figyelem jut.

Nem meglepő tehát, hogy egyre több piaci szereplő jelenik meg a szegmensben, többnyire volt tanárok, a szektorban dolgozók és szülők vezetése alatt, akik valóban a legjobbat akarják a következő generációnak. Hasonló motiváció mentén indult útjára a Trükkös Békák. A magyar koncepció lényege, hogy az írott tananyag és merev tanrend helyett mozgásra és fejlődéstani módszertanra, így például légzéstechnikára, meditációra helyezi a hangsúlyt.

Az elsőre rendhagyónak tűnő gyakorlatoknak komoly eredménye van, a tanodába járó fiataloknak hosszú távon nem csak az iskolai teljesítménye, de a szülőkkel való kapcsolatuk is javul. A megfelelési kényszerben szenvedő gyerekek megtanulják hogyan éljenek kiegyensúlyozottabban, ezáltal az élet valamennyi területén javul a teljesítményük.

Az oktatási szektorban megjelenő legtöbb koncepció valamilyen, a közoktatás által hanyagolt készség fejlesztésére irányul, ennek mentén alakultak programozó iskolák és ezen az alapon korepetálnak matematikát a magántanárok. Habár ezek a vállalkozások képesek ugyan a jövőre felkészíteni a gyerekeket, a legtöbb csak azt veszi figyelembe hogyan boldogulnak majd a felsőoktatásban vagy karrierjükben - azzal, hogy valóban életképes, boldog felnőtt lesz-e belőlük már kevesebben foglalkoznak. Leginkább ez a tény különbözteti meg a Trükkös Békák tanodákat más hasonló vállalkozásoktól.

A Trükkös Békák alapját adó módszertant 10 éve fejlesztette ki a hálózat alapítója Seres Helén, a koncepció viszont alig egy éve kezdte meg a terjeszkedést franchise rendszerben. A cél az országos lefedettség vállalkozni vágyó szülők, tanárok, trénerek bevonásával, az indulás óta már 4 tanodára bővült a hálózat, így pedig fokozatosan csökken az elérhető területek száma is. A csatlakozó partnereknek a már bizonyított módszertan segít egy hosszútávon jövedelmező oktatási vállalkozás elindításában. Az induláshoz szükséges lokáció mellett a kezdeti befektetés összege 3.5 millió forint + áfa, melyből a módszertanhoz szükséges összegek és a franchise támogatás kerül finanszírozásra. Emellett a belépő franchise átvevők az üzleti tudás átadása mellett a nyitáshoz szükséges minden támogatást megkapnak, legyen szó a képzésről vagy a marketing szakértelemről, melyek mind hozzájárulnak, hogy a franchise keretében biztos kiinduló pontot kapjon mindenki.


Kis csoportos órák / Játékos feladatok
Trükkös Békák franchise partner jelentkezés
Trükkös Békák franchise partner jelentkezés
If you see this, leave this form field blank
Franchise tanácsadó