Továbbra is jó biznisz az oktatás

A nyelviskola hálózat két egysége keresi új tulajdonosát
Péntek
2022.07.15.
Napjainkra egy jó munkahelyre való bekerüléshez elvárás az angol tudás, de akik nem gyerekkorban kezdték el tanulni azok számára kihívást jelenthet az elsajátítása. Erre a felismerésre épít a Helen Doron franchise hálózata és annak valamennyi nyelviskolája, immár 35 éve.
 

Fiatal korban gyorsan és könnyen meg lehet tanulni angolul, a Helen Doron iskolákban pedig már babakortól, egészen 19 éves korig oktatnak kiemelkedő eredményekkel. Az innovatív program képes helyettesíteni vagy kiegészíteni a közoktatás angol képzését – sőt a gyerekek már fiatalon életre szóló előnyt szerezhetnek. A szülők is egyre gyakrabban ismerik fel a korai angol oktatás fontos szerepét az új generáció jövőjében. Ennek megfelelően nőtt a nyelvoktatás népszerűsége is hazánkban a hagyományos oktatási rendszeren túl.

A Helen Doron hálózatához tartozó iskolák nem csak nyelvtanulási lehetőséget kínálnak, de egyben vállalkozásként is megállják a helyüket. A franchise rendszer működése óta pedig számos tanárnak és az oktatási szektorban dolgozónak tette lehetővé, hogy önálló vállalkozásba kezdjenek az iskolák üzemeltetőiként.

Csatlakozás esetén a legtöbbször a belépő vállalkozóknak a tőkebefektetés mellett hónapokat, egyes rendszerek esetében éveket kell várnia mire eljutnak a nyitásig. Azonban most a korábbi tulajdonosi jog átruházása mellett 2 – már működő - Helen Doron Nyelviskola keres új üzemeltető tulajdonost. A 9 éve működő gyönyörű I. kerületi és az 5 éve működő óbudai nyelviskolák teljes felszereléssel és a franchise jog átvételével azonnal működőképesek.

A területi kizárólagosságból adódóan a franchise rendszerekben limitált a párhuzamosan működtethető egységek száma ez viszont azt is jelenti, hogy Budapest belső kerületeiben értékesítésre váró területek ritkán vannak. A most átadásra kínált nyelviskolák azonban pont ilyen lokáción működnek. Az I. kerületben emellett egy különleges hangulatú egység fogadja a diákokat, Óbudán pedig a családbarát környezetnek köszönhetőn sok ott élő szülő keres gyerekének nyelv tanulási lehetőséget.

A csatlakozó partnerek üzleti képzésben is részesülnek, az iskolában dolgozó tanárok pedig évente többször részt vehetnek külön továbbképzéseken – ez utóbbihoz megelőző tanári végzettség sem szükséges. A több mint 30 országban jelen lévő franchise rendszer részeként egy országosan is ismert márka neve alatt működtethetik vállalkozásukat és a nemzetközi Helen Doron közösség részévé válhatnak, mely a működés minden lépésében támogatja őket. Ez további marketing anyagokkal, a működtetéshez szükséges ismeretekkel, üzleti modellel, tanítási segédanyagokkal, kézikönyvekkel, plakátokkal, egészül ki, melyeket a mester rendszergazda a franchise rendszer tagjainak részben térítésmentesen biztosít.

Az oktatói tapasztalat sem elvárás, ugyanis a tulajdonosi, vezetői és tanári szerep szétválasztható a vállalkozás működésében – az oktatás változatlanul magas színvonala mellett.

A tanfolyamok alapvetően az iskolai évhez igazodnak, de a nyári táborok segítségével a tevékenység az egész évre kiterjeszthető. A nyelviskolai tanfolyamok mellett partner iskolákban, óvodákban és bölcsődékben is oktathat az egység üzemeltetője mely további bevételi forrásokat jelent a vállalkozás számára. Lezárások esetén az online oktatásra is rendelkezésre állnak a kész segédanyagok, melyeket a Helen Doron központ biztosít.

A nyelviskolák jelenlegi tulajdonosa az új üzemeltető rendelkezésére bocsájtja az egységek területére vonatkozó helyismeretét, meglévő üzleti tapasztalatát, illetve saját kiegészítő dokumentációval és szerződés mintákkal segíti az átvétel folyamatát.


Helen Doron jelentkezés
Helen Doron jelentkezés
If you see this, leave this form field blank

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Egyre nagyobb az igény a kétnyelvű óvodai és iskolai szolgáltatásokra a közép- és kelet-európai régióban /2022.07.07.

Négy évvel azután, hogy belépett Közép- és Kelet-Európába, a Maple Bear, a világ legnagyobb és leggyorsabban növekvő K-12 kétnyelvű iskolák franchise-programja a Vantage Capital partnereként 100 millió eurós befektetési programot indít a régióban.

Mennyire jövedelmező egy vállalkozás az oktatási szektorban? /2022.05.02.

Saját ötlet hiányában egy induló vállalkozó számára a franchise kézenfekvő megoldást kínálhat, de még mindig maradnak kérdések. Milyen szektorba éri meg befektetni, hova tart a piac a jövőben?

Hogyan készítsük fel gyermekeinket a 21. század kihívásaira? /2022.01.14.

Háttérbe kerül a lexikális tudás, a gyorsan változó világhoz pedig kevesen tudnak alkalmazkodni. De hogyan készülhetnek fel a gyermekek, ha a közoktatás már nem bizonyul elégségesnek?

Vállalkozás gyerek mellett: A Helen Doron franchise /2022.03.01.

A Helen Doron franchise tulajdonosok többsége édesanyaként vagy édesapaként ismerte meg a módszert, majd saját tapasztalatai alapján, gyermeke sikereinek hatására tette le a voksát mellette.

Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School, a legnagyobb kanadai oktatási franchise hálózat /2022.01.27.

A kanadai koncepció a legnagyobb és leggyorsabban növekvő oktatási franchise jelenleg, 31 országban, 560 központtal - és most Magyarország felé vennék az irányt.