Mi lett a McDonald’s helyén?
A több mint 800 gyorsétterem rövid átalakítás és tulajdonosváltás után nyitja meg kapuit. Az üzemeltető Alexander Govor korábbi franchise partner, akinek már a háború előtt 25 McDonald’s-a volt. Govor tehát nem tapasztalatlan a szektorban, a Szibériai olaj mágnás az utóbbi évtizedben éttermeket, sőt még egy szállodát is nyitott hazájában.
Vkusno i Tochka avagy Finom és Ennyi
Az első átalakított étterem a hétvégén indult el Moszkvában Vkusno i Tochka (magyarul Finom és Ennyi) néven, komoly változásokról azonban nem lehet beszámolni. A konyha lényegében megmarad, a munkaruha és vendégtér se változott jelentősen, csak a McDonald’s logók kerültek le a falakról, illetve az étlap átalakult. Az amerikai hálózat a termékeinek nagy részét is levédte, így azok csak más néven, összeállításban árulhatók.
A McDonald’s egyik fő feltétele volt, hogy a dolgozók maradhassanak, azaz, az új tulajdonos üzemeltesse az éttermeket és vegye fel a korábbi munkavállalókat. Tehát nem csak a konyha maradt a régi, hanem a személyzet is.
„A célunk az, hogy a vásárlók észre se vegyék a változást” mondja Oleg Paroyev vezérigaztó. „A név változik, a szeretet marad” olvasható az étterem bejáratánál.
Az „új” lánc kiemelt helyzetben van az orosz piacon, ugyanis szinte minden lehetséges konkurens bezárt vagy teljesen kivonult az országból.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
Mik a spanyol vállalkozók fő problémái
/2025.12.10.
A madridi franchise kiállításon jártunk.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Hogyan épült fel Amerika első pizza hálózata és milyen kihívásokkal néz szembe ma.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.