Átvevőként az oktatási szektorban

Oktatás
Oktatás / Egyre több tudást kell elsajátítania a fiataloknak, ebben támogatná őket a hálózat
Szerda
2021.10.27.
Kiss Tímea és párja Péter amellett, hogy magániskolát üzemeltet, már a második franchise hálózathoz csatlakoznak, ám most, mint mester partnerek.
 

Mivel foglalkoztok most?

Jelenleg Szigetszentmiklóson üzemeltetünk egy általános iskolát már évek óta. A franchise-al is van már tapasztalatunk, először egy mentális aritmetikai koncepcióhoz, a Kis Zsenihez csatlakoztunk. Ezt kiegészítő szolgáltatásnak szántuk, hiszen nagyon jól illeszkedik az oktatási tevékenységünkhöz.

Miért döntöttetek A Gyorsolvasás és bölcs tanulás iskolájához való csatlakozás mellett?

Miután egy ideje mi magunk is ezen a területen dolgozunk, látjuk az oktatási rendszer hiányosságait. Ennek köszönhetően folyamatosan keressük az alternatívákat, hogy saját iskolánkban és azon kívül is új lehetőségeket adjunk a gyerekeknek. A Gyorsolvasás és bölcs tanulás iskolája pedig egy teljesen új, az országban eddig alig elterjedt megvilágításba helyezi az egész tanulást.

Hasznosnak tartjuk a gyorsolvasást különösen a mai gyorsuló világban, ahol egyre több információt kell fejben tartani. Minél gyorsabban olvas valaki és minél hatékonyabban tudja feldolgozni az olvasott anyagot, annál nagyobb előnybe kerül az életben. A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt előnyt jelent rendelkeznek az eszköztárral ahhoz, hogy nagy mennyiségű információt rendszerezni tudjanak.

Ám ezt a módszert elsajátítani nem egyszerű. Több hasonló képzés is megvizsgáltunk, ám a legtöbb nem volt hatékony, nem adtak kézzel fogható eredményt. Ezt a technikát sokáig gyakorolni kell és ismételni, míg az agy hozzászokik, nem lehet egy gyorstalpalón elsajátítani. Ezért is jobb egy hosszabb jól felépített képzés. A Gyorsolvasás és bölcs tanulás iskolája tananyaga úgy épül fel, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élvezi a tanulást mindamellett, hogy a képzés időtartamának a végére az összes gyerek képes lesz használni a módszert.

Miben különbözik a koncepció a szektor más szereplőitől?

Az oktatás hibája, hogy nagyon sok fölösleges tudásanyagot próbálnak meg átadni a gyerekeknek, amire valószínűleg nem lesz szükségük az életben. Arra viszont, hogy valaki tudjon fejben számolni, hogy az általános százalékszámítási ismeretei meglegyenek, ezekre csak felszínesen tanítja meg őket a rendszer. Ezeket az alapvető hiányosságokat akarjuk pótolni a képzéseinkkel.

Nagyon fontos az is, hogy milyen tanárok oktatják a gyerekeket. A tanárok gyakran motiválatlanok vagy nem tudják jól előadni a tananyagot. Az iskolánkban olyan tanárokat keresünk és úgy képezzük őket, hogy izgalmas órákat tudjanak tartani és a gyerekek is élvezzék az órára járást. 

Hogy találtátok meg a koncepciót?

Eredetileg a Franchising.hu oldalán láttam, hogy partnert keresnek és mivel már volt tapasztalatunk a franchise-ban úgy döntöttünk, hogy felvesszük velük a kapcsolatot. A pandémia miatt online kommunikáltunk és így jutottunk el oda, hogy most májusban érkeztek a hálózat oktatói, hogy betanítsák a tanárainkat.

Milyen támogatást kaptok a központtól?

A franchise központ tanárai fogják kiképezni az oktatóinkat. De itt nem csak betanításról van szó, a Gyorsolvasás és bölcs tanulás iskolája minden évben nyomon kíséri őket, hogy hogyan oktatnak. A betanítás több lépcsőben zajlik. Mi, mint mester partnerek csak akkor kapjuk meg a jogot, hogy betanítsuk a magyar oktatókat, ha már több éves tapasztalattal rendelkezünk.

Hogyan tervezítek az indulást az új hálózattal Magyarországon?

Ez a koncepció most lesz elérhető először hazánkban, most ősztől szeretnénk elindítani az első tanfolyamot. Ezt követően pedig franchise átvevők bevonásával tervezzük a terjeszkedést.

Habár mi külön lokáción tartjuk az órákat elsősorban olyan partnereket keresünk, akik már valamilyen oktatást tartanak egy meglévő helyen, de nem tudják kihasználni azt. Mi ebben a helyzetben voltunk, az ilyen képzések esetén nehéz lehet egész nap órákat tartani, ha csak egy fajta tananyagot tudunk kínálni. 

Augusztus első két hetében Bölcs tanulás táborunk volt 5-10 éves korú gyerekeknek, ami rendkívül jól sikerült! Játékos koncentrációs, memória és reflex gyakorlatokkal fejlesztettünk, csoportos játékok és a tanulás begyakorlása. Most ősztől indulnak Gyorsolvasás és Bölcs tanulás képzéseink kicsiknek és nagyoknak. Szeretettel várjuk országosan a lelkes és elhivatott partnereket, akikkel együtt közösen Bölcs okos gyerekeket engedünk útjukra!


Franchise tanácsadó