Franchise biznisz új alapokra helyezve

Egy új elképzelés franchise-ban / A gyerekek játékos módon, gyakorlati feladatokon keresztül tanulnak
Szerda
2021.10.06.
Szeretnéd megtudni milyen üzleti lehetőségeket kínál az oktatási szektor? Most megismerkedhetsz a Varsói franchise expón kiállító Edukido hálózatával, mely Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb ilyen típusú koncepciója.
 

Idén az október 14 és 16 között megrendezésre kerülő franchise kiállítás keretében lehetősége nyílik személyes megbeszélésre a partnerjelölteknek az Edukido vezetésével és egyben megismerhetik a befektetési lehetőség és a franchise központ által biztosított támogatást pontos részleteit.

"Idén is szeretettel várjuk az Edukido franchise iránt érdeklődőket. A varsói expo-nak köszönhetően kiváló lehetőségünk nyílik arra, hogy megismertessük a potenciális franchise átvevőkkel az egész koncepciónkat. Örülünk, hogy esélyünk adódik személyesen megválaszolni az egyedülálló oktatási koncepciónkkal kapcsolatos kérdéseiket." - mondta Joanna Małek, az Edukido Key Account menedzsere.

Az utóbbi években az Edukido franchise koncepció egyre nagyobb sikernek örvend, mindezt a pandémiás időszak ellenére. A játékos tanulás a leghatékonyabb formája az ismeretszerzésnek, ezt eddig számos tanulmány bizonyította már. Az Edukido koncepciója pedig pontosan erre építve támogatja a gyerekeket gyors fejlődését, mindezt a kézügyességük fejlesztésével párhuzamosan. Ami igazán megkülönbözteti az Edukido-t versenytársaitól az, hogy az oktatást egy jól ismert játékra építi, melyek a LEGO építőkockák.

A hagyományos oktatási rendszerhez hasonlóan egy óra itt is a jelenlét ellenőrzésével majd a tananyag rövid bemutatásával indul, akárcsak az iskolákban. Abban a pillanatban, hogy egy téma felkelti a gyermek figyelmét - például a szélerőművek működése vagy az évszakok váltakozása - előkerül egy LEGO-készlet amelyen keresztül gyakorlati módon ismerkedhetnek meg a témával. A tananyagot modulárisan, darabokból építheti fel a diák. Ha például megújuló energiáról van szó, akkor működő szélmalmokat építenek. Így nem csak lexikális tudásra tesznek szert a gyerekek, de a gyakorlati megvalósításból is kivehetik a részüket.

Az órák során a gyermekek képzelőereje és kreativitása is fejlődik, mely fontos szerepet kap a korai oktatásban. A tanfolyamokat 3 és 12 éves közötti gyermekek számára tervezték.

A tantermes órák iskolai tantervre épülnek, melyek kiválóan alkalmazhatók a hagyományos oktatás kiterjesztéseként. A csoportos együttműködés és a csapatmunka mindkét esetben fontos elemét képezi az oktatásnak.

A hálózat meglévő partnereinek elmondása alapján a legtöbbször az egyedi oktatási program és a LEGO készletekre épülő kurzusok egyedisége vonzotta őket. A tananyag egyedi forgatókönyvekre épül, a gyerekek előre megadott utasítások nélkül, amely felkelti az érdeklődésüket és fejleszti a térbeli képzelőerejüket, melyet a probléma megoldása során csapatokban dolgozva javíthatnak. Habár a gyerekek természetüknél fogva kíváncsiak a legtöbbször nem találni olyan programot, amely szórakoztató módon ki tudná használni ezt az adottságukat. A szülők gyakran mesélnek az óráról hazatérő gyermekek izgatott beszámolóiról.

Aki csatlakozni szeretne a hálózathoz, annak jól kell ismernie a helyi piacot, oktatási, menedzsment, marketing és értékesítési tapasztalattal is kell rendelkeznie. Hasonlóan fontos a kommunikációs képesség és a megszerzett tudás átadásának képessége.

Az Edukidó egyike azon franchise hálózatoknak, amelyek minden évben jelen vannak a varsói franchise expo-n. A rendezvényen minden ősszel átlagosan több, mint 7000 látogató vesz részt. Az idén is megrendezésre kerülő franchise expo-t ezúttal is a PROFIT System csoport rendezi a lengyel fővárosában, a Kultúra és Tudomány Palotájában.

További részletek az Edukido-ról

Egy egység nyitása esetén a franchise átvevő befektetése a következőkből áll:

LEGO induló készlet 3000 euró értékben, marketing anyagok 350 euro értékben, belépési díj, mely a kiválasztott terület és exkluzivitás függvényében változhat 700 eurótól (20.000 fős lakosságú települések esetén) 42000 euróig (120.000 főnél nagyobb városok esetén).

A mester franchise partner esetén a befektetés magában foglalja a következőket is:

- Egy próba egység nyitását, mely tartalmazza a LEGO készletet és a marketing anyagokat

- Anyagok lefordítása magyarra angol vagy lengyel nyelvről a csatlakozó partnerek számára

- Belépési díj, mely Magyarország esetén 20.000 euro

A mester franchise átvevő bevétele egyrészt saját tevékenységéből, másrészt pedig az országban csatlakozó partnerek által fizetett díjakból áll, melynek 75%-a a mester partneré


Kifizetődő partnerkapcsolat / Az Edukido franchise átvevőit az egyedi koncepció és az egyedi LEGO-ra épülő programok vonzották a hálózathoz
Franchise tanácsadó