Magániskoláké a jövő?

Kanadai magániskola
Kanadai magániskola / A Maple bear három hónapos kortól egészen 18 éves korig működtet óvodákat és iskolákat
Szerda
2021.09.15.
Így léphet be egy induló vállalkozó az oktatási piacra a Maple Bear partnereként.
 

A 2004-ben alakult Maple Bear azzal a céllal jött létre, hogy a bevált kanadai oktatási módszereket eljuttassa a fiatalokhoz világszerte. A Maple Bear számos oktatási formát kínál, az óvodától kezdve, általános iskolán át egészen a középiskoláig. Az osztályokban kétnyelven tanulnak a diákok (angol és magyar), az oktatók pedig a kanadai, gyermek- és tevékenységközpontú módszertant követik.

A jelenleg 17 országban működő, több mint 40.000 diákot tanító Maple Bear, az egyik leggyorsabban terjeszkedő hálózat az oktatási piacon. A koncepció a kanadai kéttanyelvű tantervnek és egyedi módszertanjának köszönheti a növekedését.

A hálózat egy egyénközpontú oktatási rendszer kiépítésére törekszik. Céljuk nem csak a lexikális tudás átadása, hanem a diákok életre való nevelése a kritikus gondolkodás és a tanulási kedv fejlesztésével. A tantervet úgy tervezték, hogy átfogóan érintse a gyermekek fejlődésének valamennyi aspektusát, a kanadai oktatási rendszert nem véletlenül tartják a világ legjobbjai között számon.

Yann Bidan, a Maple Bear közép- és kelet-európai terjeszkedéséért felelős ügyvezető igazgatója szerint a hálózat szeretne tovább terjeszkedni franchise-ban elsősorban a régiónkban. "Célunk, hogy egy olyan rendszert vezessünk be a környező országokba, amely egyesíti a kanadai rendszer legjobb gyakorlatait, a helyi tantervekkel az adott ország jogszabályaihoz alkalmazkodva."

A Maple Bear több, mint egy licensz vagy védjegy, teljes franchise csomagot kínálnak a partnereinek. A csatlakozás nem csak a know-how átadásáról szól, amely tipikus a legtöbb franchise hálózatban. A hálózat a koncepció valamennyi elemét átadja, legyen szó oktatási praktikákról, tantervről vagy a tanárok betanításáról, mindezt folyamatosan biztosítja, nem csupán a szerződést aláírását követően.

Fontos szempont, hogy a csatlakozó partnerek valamennyi iskolatípust elindíthatják, legyen szó óvodáról vagy középiskoláról. Az átvevőknek nem kötelező valamennyi típust megnyitnia, de hosszútávon előnyt jelent, hogy a diákokat végig tudja kísérni azok teljes életútján az oktatási rendszerben.

A fentebb említett eszközök kiegészülnek egy online platformmal, amely tartalmazza a teljes tananyagot 3 hónapos gyerekektől egészen 18 éves korig. "Számunkra a tanterv egy élő entitás, amely fejlődik. Ezért is frissítjük azt folyamatosan a legújabb kanadai oktatási praktikákkal bővítve.”

 

Franchise tanácsadó